Erland Bakke og Mads Hansen:

Ordkrigen fortsetter: - De fryktet ham

Onsdag morgen inntar Mads Hansen vitneboksen, i ankesaken mot tidligere kjendismanager Erland Bakke.

FORNÆRMET: Mads Hansen forklarer seg onsdag morgen i lagmannsretten. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FORNÆRMET: Mads Hansen forklarer seg onsdag morgen i lagmannsretten. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BORGARTING LAGMANNSRETT (Dagbladet): Denne uka møter Erland Bakke i retten igjen, denne gangen for en ankesak i Borgarting lagmannsrett.

I mai i fjor ble den tidligere kjendismanageren dømt til 30 dager ubetinget fengsel, etter å ha stått tiltalt for uriktig forklaring og dokumentforfalskning. Han ble også dømt til å betale saksomkostningene.

Bakke ble frikjent for et erstatningskrav fra Mads Hansen (38) på 80 000 kroner. Programlederen står som fornærmet i saken.

Tirsdag var første rettsdag, hvor Bakke forklarte seg for retten. Bakke er blant annet anklaget for å ha fabrikkert en e-post, i forbindelse med et søksmål mot Hansen.

- VELDIG GØY: Mads Hansen møtte på finalefesten for TV 2-programmet «Forræder» fredag 11. november. Reporter: Bjørn Ekker/Dagbladet Vis mer

- Han er Norges største gapestokk, hvor han er både dommer og jury. Han velger å ikke debattere, men å henge ut. Jeg mener han ikke er et godt forbilde for andre. Gapestokk fjernet vi for en del år siden, men det er det han driver med i dag, var blant det han sa i sin frie forklaring.

Bakke hevder nemlig at hele saken har sitt utspring i at Hansen og VGTV-profil og komiker Morten Ramm (44) «har gått løs på ham» i sine sosiale medier-kanaler. Han hevder også at han har hatt klienter som har følt seg uthengt av Hansen - gjennom flere år.

Onsdag morgen er det Mads Hansens tur til å innta vitneboksen. På spørsmål fra aktor forklarer han at hele situasjonen har vært «ubehagelig» å stå i.

- Det var jo ubehagelig. Jeg kan ingenting om rettsprosesser eller jus, men når man får en mail fra John Christian Elden (Bakkes advokat på tidspunktet red.anm.), så er det ubehagelig, selv om man ikke har gjort noe galt. Da begynner man å tenke, spesielt når det snakkes om summer og søksmål.

STRAFF: Mads Hansen mener Erland Bakke bør få fengselsstraff. Reporter/video: Emma Eriksson Vis mer

- Hvordan oppfattet du Bakke?, spør aktor videre.

- Før dette oppfattet jeg Bakke som en som har skrevet kronikker, og jeg har sett ulike Facebook-tråder, hvor han virket litt irriterende, men ikke mer enn det. Men etter at jeg la ut den første meldingen på Instagram om ham fikk jeg masse meldinger fra folk, deriblant profilerte, som delte sine erfaringer med Bakke. Det som var gjennomgående var at de fryktet ham.

Han fortsetter:

- I går ble det sagt mye om meg - mange usannheter - og det var både frustrerende og provoserende.

Bakkes forsvarer spør deretter om Mads Hansens Instagram-virke, hvor han har et rykte på seg for å kritisere andre offentlige personer. Han har også tidligere publisert privatnummer offentlig.

- Det har skjedd én gang, med Se og Hør-redaktøren, da de delte privat info om meg i en sak. Da skrev jeg at dette var barnslig, men han har offentlig telefonnummer. I den forbindelse fikk jeg støtte fra Bakke, som også mente Se og Hør hadde opptrådt kritikkverdig.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer

Aktoratet legger ned påstand om at Bakke skal dømmes for det samme som i tingretten - ubetinget fengsel i 30 dager og til å betale saksomkostninger.

Hansens advokat fremmer et krav på full erstatning. Det ble også gjort i tingretten, på 80 000 kroner, noe Bakke ble frikjent for.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer