Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oscar 2018:

Oscar-stjernene får «goodiebag» til 1,1 mill.

Selv ikke taperne går tomhendt hjem fra Oscar. Her er det de finner i årets «goodiebager».

IKKE BARE EN STATUE: Oscar-vinnerne fra 2016, Brie Larson, Leonardo DiCaprio og Alicia Vikander kunne ta med seg mer enn bare statuetter hjem etter Oscar-utdelingen. Det kan også årets vinnere - og tapere. Foto: NTB Scanpix
IKKE BARE EN STATUE: Oscar-vinnerne fra 2016, Brie Larson, Leonardo DiCaprio og Alicia Vikander kunne ta med seg mer enn bare statuetter hjem etter Oscar-utdelingen. Det kan også årets vinnere - og tapere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke noe hemmelighet at «goodiebagene» kjendisene får med seg hjem etter den årlige Oscar-utdelingen inneholder dyre produkter og opplevelser.

Og den 16 år lange tradisjonen skuffer heller ikke i år, skal vi tro Daily Mail. For årets godteposer er, som vanlig, stappet med luksus.

Etter at den 90. Oscar-utdelingen har gått av stabelen førstkommende søndag, får både taperne og vinnerne med seg en goodiebag til en verdi av svimlende 1,1 million kroner.

Bagen inneholder blant annet en 12-dagers ferie til Tanzania, én ukes ferie til Hawaii, et opphold i en av luksusvillaene i Halkidiki i Hellas, et diamantsmykke, samt en 100 000 kroners donasjon til en dyrebeskyttelses- organisasjon, som de selv kan velge.

GRATIS FERIE: Kjendisene kommer blant annet til å motta en gratis ferie til Tanzania. Foto: NTB Scanpix
GRATIS FERIE: Kjendisene kommer blant annet til å motta en gratis ferie til Tanzania. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Goodiebagene deles ikke ut i regi av Oscar-akademiet, men av firmaet Distinctive, som også kan avsløre at stjernene får med seg en rekke anti-aging-produkter, og flere småting som spiselige sjokolade-øredobber, en pepperspray og høyttalere.

En av de mest oppsiktsvekkende gavene er en 18 minutters terapitime med den bestselgende forfatteren bak boka «Phobia Relief:From Fear to Freedom», Kalliope Barlis, som hjelper folk å bekjempe fobier.

HAWAII: En ukes ferie på Hawaii er også i goodie-bagen. Foto: NTB Scanpix
HAWAII: En ukes ferie på Hawaii er også i goodie-bagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kan jo kanskje komme godt med dersom skuespillerne for eksempel skal spille inn en film med slanger eller edderkopper. Timen er verdt cirka 4200 kroner.

Stjerner kan også benytte anledningen til å rense opp i munnen med en spesiell gave fra Chao Pinhole. De gir bort såkalt tannkjøtt-fornying til en verdi av rundt 10 000 kroner.

Bryter tradisjonen

Det er også tradisjon at fjorårets mannlige Oscar-vinner presenterer årets kvinnelige Oscar-vinner.

Men i år brytes tradisjonen: Det er nå bekreftet at Casey Affleck trekker seg fra utdelingen, og at han heller ikke vil være til stede under showet, skriver Variety.

Bakgrunnen er tidligere anklager om seksuell trakassering i 2010.

SKANDALE: Det var skuespiller Faye Dunaway, sammen med Warren Beattie, som annonserte at «La La Land» hadde stukket av med prisen. Oscar-statuen skulle egentlig gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Anklager fra to kvinner

Affleck ble beskyldt for å trakassere to kvinner på settet til filmen «I'm still here», som han regisserte. Kvinnene gikk til søksmål mot Affleck, og han inngikk forlik.

En representant for The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har bekreftet at Affleck har trukket seg.

- Vi støtter avgjørelsen, slik at man kan fokusere på showet og det fantastiske arbeidet som er gjort i år.

Affleck har ikke selv kommentert avgjørelsen om å trekke seg, men en representant for skuespilleren sier at Affleck ikke vil komme på Oscar-utdelingen.

Anklagene fra 2010 kom fra den kvinnelige produsenten Amanda White og fra Magdalena Gorka, som var ansvarlig for fotografi under «I'm still here».

- Uakseptabelt

Etter at han vant Oscar i fjor, sa Affleck et intervju med The Boston Globe at ingen av partene kunne kommentere søksmålet.

- Jeg mener at alle typer mishandling av hvem som helst er uakseptabelt og avskyelig, og at alle fortjener å bli behandlet med respekt på arbeidsplassen og alle andre steder, sa Affleck.

En av kvinnene anklaget blant annet Affleck for å ha krøpet opp i senga hennes mens hun sov.

Den andre hevdet at Affleck og filmens hovedrolleinnehaver Joaquin Phoenix låste seg inn på rommet hennes for å ha sex med to andre kvinner. ​ Affleck var på det tidspunktet gift med Phoenix' søster.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!