Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oscar:

Oscar-utdelinga utsettes

Den årlige prisutdelinga utsettes flere måneder.

OPPTREDEN: Kort tid før hun gjorde sin opptreden under Oscar, var Aurora Aksnes åpen om at det kanskje ikke var en perfekt match. Video: AP Vis mer

Mandag kveld melder flere utenandske medier, deriblant The New York Times, at den årlige Oscar-utdelinga utsettes. Prisutdelingen, som i utgangspunktet skulle arrangeres i februar, er utsatt til april som følge av coronaviruset.

Dette betyr også at fristen for å nominere filmkandidater er utsatt fra 31. desember i år, til 28. februar 2021.

«Håpet vårt ved å utsette fristen og utdelingsdatoen handler om at filmskapere skal få muligheten til å gjøre ferdig og utgi filmene sine uten å bli straffet for noe som er utenfor deres kontroll», heter det i pressemeldingen fra akademiets president David Rubin og administrerende direktør Dawn Hudson.

«I over et århundre har filmer spilt en viktig rolle når det kommer til å trøste, inspirere og underholde oss gjennom de mørkeste tider. Det har har de absolutt gjort i år», heter det videre.

Oscar er utdelinga hvor filmstjerner og en samlet bransje tar turen til Dolby Theatre i Hollywood for en spenstig helaften med underholdning, taler og høythengende priser - samt at bransjen selvsagt skal feires.

«PARASITE»: Aldri før har en film uten engelsk tale vunnet Oscar for beste film. Til nå. Video: AP/ABC Vis mer

Ville gaveposer

På den røde løperen i forkant er det alltid stor spenning rundt hvem som dukker opp med det villeste antrekket, men i år var det også gaveposene som kjendisene mottar som fikk mye oppmerksomhet.

De siste 18 åra har Los Angeles-firmaet Distinctive Assets delt ut gaveposer i forbindelse med Oscar.

Nyhetsbyrået Reuters skrev i februar at årets gaveposer ble de dyreste hittil - med en verdi av 225 000 dollar, tilsvarende 2,1 millioner norske kroner. De deles ut til de 20 nominerte skuespillerne, samt de fem mennene som er nominert til beste regissør.

Gaveposene er ikke tilknyttet Oscar-akademiet.

Innholdet besto av nesten 80 elementer, inkludert klær, duppeditter og en 24-karats gullbelagt e-sigarett. Sistnevnte skal ha blitt valgt med skuespiller Leonardo DiCaprio i bakhodet, ettersom bildet av ham for noen år tilbake bidro til å skape trenden.

«LOSE YOURSELF»: Eminems hit fra 2002 vant Oscar for beste sang i 2008. Og i 2020 ble den fremført, til blandede reaksjoner. Video: AP/ABC Vis mer

I gaveposen var det også et tolv dagers cruise med yacht, et gavekort på 20 000 dollar til matchmaking, og oppsiktsvekkende nok - et gavekort på kosmetisk kirurgi til ansiktet til en verdi av 20 000 dollar.

Det tilsvarer nærmere 190 000 norske kroner.

- Dette er en anerkjennelse for en enestående prestasjon de har lagt inn, og for mange av dem - et liv med enestående prestasjoner. Så, du er aldri for rik eller berømt til å vokse ut av takknemlighet, sa Distinctive Assets-grunnlegger Lash Fary til nyhetsbyrået.

De svindyre gaveposene har i en årrekke vakt oppsikt, og på Twitter florerte det med reaksjoner etter at innholdet ble kjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!