Martin Landau er død:

Oscar-vinner Martin Landau er død

Gikk bort etter uventede komplikasjoner som følge av sykdom.

KJENT SKUESPILLER: Marin Landau avbildet sammen med «Ed Wood»-motspiller Johnny Depp og filmens regissør Tim Burton under filmfestivalen i Cannes i 2006. Også Landaus datter, Juliette Landau (t.v.), hadde en rolle i filmen. Foto: Reuters/ NTB scanpix
KJENT SKUESPILLER: Marin Landau avbildet sammen med «Ed Wood»-motspiller Johnny Depp og filmens regissør Tim Burton under filmfestivalen i Cannes i 2006. Også Landaus datter, Juliette Landau (t.v.), hadde en rolle i filmen. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den Oscar-vinnende skuespilleren Martin Landau er død, melder Reuters.

Landau ble 89 år gammel og gikk bort på UCLA Medical Center i Los Angeles lørdag etter et kort sykehusopphold.

Skuespilleren var innlagt på sykehuset med en ikke-spesifisert sykdom, og han døde som følge av uventede komplikasjoner av sykdommen. Det opplyste Landaus talsperson i en uttalelse søndag.

Vant Oscar som 66-åring

Martin Landau mottok den gjeve Oscar-statuetten for sin birolle i Tim Burton-filmen «Ed Wood» (1994), der Johnny Depp (54) spilte tittelrollen. Landau portretterte skrekkfilm-skuespilleren Bela Lugosi i filmen. Prestasjonen sikret ham dessuten en Golden Globe.

Martin Landau ble født i Brooklyn i New York sommeren 1928. Han begynte sin kreative karrierevei som illustratør og tegneserietegner i New York Daily News, ifølge Heavy.com.

Som 22-åring sluttet han i jobben for å forfølge drømmen om å bli skuespiller. Og filmdebuten hans var ikke hvilken som helst: I 1959 spilte han både i Alfred Hitchcock’s «Med hjertet i halsen» og i Lewis Milestones «Pork Chop Hill», sammen med blant andre Gregory Peck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer