Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oslo Live-artistene ber om 1000 øl, krompen og Bibel

Slik vil Oslo Live-artistene oppvartes når de ikke står på scenen.

«KAN DU KOMME HIT OG SNAKKE LITT MED MEG?» Admiral P har ført opp kronprins Haakon på bandrideren sin. Hittil har han ikke fått napp. Foto:
«KAN DU KOMME HIT OG SNAKKE LITT MED MEG?» Admiral P har ført opp kronprins Haakon på bandrideren sin. Hittil har han ikke fått napp. Foto: Vis mer

(Dagbladet): Denne uka går Oslo Live av stabelen. I forkant av festivalen har bandene levert sine såkalte «ridere», der det er listet opp hva de krever under oppholdet.

Skaffet levende gorilla Reggea-artisten Admiral P har ført opp selveste kronprins Haakon på sin rider. Det har, kanskje ikke så overraskende, vist seg vanskelig å innfri.

- Det har gått skikkelig dårlig. Jeg vet ikke om jeg har blitt tatt seriøst, sier Magnus Ulvik, som velger å titulere seg som «åndelig leder» for Oslo Live.

Han har forsøkt å nå kronprinsen gjennom både brev og Twitter uten hell.

- Vi streber alltid etter å innfri artistenes ønsker. I 2009 var det en som ønsket en gorilla. Da skaffet vi en som ble sendt med tog fra Trondheim, sier han.

Fiji-vann!?! Å skaffe Norges tronarving til Admiral Ps backstageområde er ikke den eneste utfordringen Oslo Live-mannskapet sliter med.

- Bandet Digitalism vil ha en person som skjønner hvordan det er å være tysk i Norge. Det går ikke så mye på at personen skal prate tysk, men at han kjenner følelsen, sier Ulvik.

Og når det gjelder vann, holder det slettes ikke med springvann.

- Det er en type vann som er vanskelig å få tak i. Fiji-vann. Vi vet ikke hva det er!

Måtte skille M&M etter farge Den vanlige «ridertraveren» rene sokker er ikke dominerende blant årets krav, ifølge arrangørene.  

Til gjengjeld er det flere som ønsker håndklær (de skal selvfølgelig være nye og rene), og en artist ber om deodorant og hårbørste. Big Bang ønsker seg tre flakslodd, mens Bob Hund vil ha to store sjokoladeplater og en pose tyrkisk pepper i sitt backstageområde.

- I forfjor var det noen som ville ha M&M og ba oss skille fargene. Selvfølgelig gjorde vi det, sier Ulvik.

- Jeg tror både vi og artisten synes det var litt moro.

Bibelen og backstagedamer Flere artister ytrer et ønske om å bli kjent med lokalmiljøet. Både lokale aviser og postkort er å finne på riderne.

- Det er også noen som ønsker kjøleskapsmagneter med lokal forankring, sier backstageansvarlig Marte Kristine Gromstad Storaas.

- Er det noen ønsker som gjør det pinlig berørt?

BIBELEN: Bandet Tôg, her representert av frontfigur Lars Kristian Olsen, er kjent for sin kristne profil. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
BIBELEN: Bandet Tôg, her representert av frontfigur Lars Kristian Olsen, er kjent for sin kristne profil. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

- Jeg synes ikke det er flaut med kondomer og sånn. Men dersom noen ønsker masse damer backstage, synes jeg det er litt kleint. Det samme gjelder ekstreme helseprodukter, sier Ulvik.

Han syntes også det var spesielt da det i en annen sammenheng en gang dukket opp et ønske om VHS-spiller og porno.

I sterk kontrast til bandet Tôg, som under Oslo Live har Bibelen på rideren sin.

- Det er første gang jeg har sett det oppført. De får låne konfirmasjonsbibelen min, sier Ulvik og ler.

Tusen øl Også på alkoholfronten går det unna.

Et kjapt overblikk viser at det blant annet er bestilt 1000 øl, 40 flasker rødvin, 13 flasker hvitvin, 11 flasker vodka, 2 veuve clicquot , 4 moet, 2 stykk baileys og 5 flasker tequila.

- Mange band har ekstreme ridere og fyller bussen før de drar hjem og har en skikkelig fest. Det er helt greit for oss, så lenge de er fornøyde. Rekorden på en alkoholbestilling har Frank Znort, som skulle ha 600 øl. Men de skulle ikke ha med seg noe hjem - og de gikk tom, sier Ulvik.

TRE FLAKSLODD: Big Bang kan bli rike(re) i løpet av Oslo Live. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRE FLAKSLODD: Big Bang kan bli rike(re) i løpet av Oslo Live. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Alkoholen kjøpes fra vinmonopolet og fraktes med budbil til Kontraskjæret, der festivalen finner sted.

- Jeg gruer meg til regninga, sier Ulvik.

KLARE FOR FESTIVAL: «Åndelig ansvarlig» Magnus Ulvik, festivalsjef Gaute Haaversen-Westhassel og backstageansvarlig Marte Kristine Gromstad Storaas foran det som snart vil være V.I.P.-området. Foto: Lise Grønskar / Dagbladet
KLARE FOR FESTIVAL: «Åndelig ansvarlig» Magnus Ulvik, festivalsjef Gaute Haaversen-Westhassel og backstageansvarlig Marte Kristine Gromstad Storaas foran det som snart vil være V.I.P.-området. Foto: Lise Grønskar / Dagbladet Vis mer