Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sophie Elise Isachsen:

Øvelseskjøring vekker oppsikt: - Det mest kriminelle jeg har gjort i hele mitt liv

Blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen delte en video på YouTube der hun bryter reglene for øvelseskjøring.

KRITIKK: Den siste uka har det haglet kritikk mot Sophie Elise Isachsen og kompisen Joakim Kleven sin øvelseskjøring som de delte på YouTube. Foto: Skjermdump, YouTube / Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KRITIKK: Den siste uka har det haglet kritikk mot Sophie Elise Isachsen og kompisen Joakim Kleven sin øvelseskjøring som de delte på YouTube. Foto: Skjermdump, YouTube / Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne høsten er bloggerdronninga Sophie Elise Isachsen (23) aktuell i det populære danseprogrammet «Skal vi danse» på TV 2.

Mye tid blir viet til programmet for deltakerne som må øve hver eneste dag, men for bloggeren sin del klarer hun også å sette av tid til andre ting - som å øvelseskjøre med sine venner.

Tidligere denne uka delte nemlig 23-åringen en video på sin blogg og YouTube-kanal av at hun lærer sin gode venn Joakim Kleven å kjøre bil. Selv om det hele ser trygt og forsvarlig ut, har videoen likevel høstet kritikk.

- Det er ulovlig

I kommentarfeltet til videoen, og andre sosiale medier forum, er det flere som har påpekt at det Sophie Elise gjør er ulovlig.

Det som blir trukket fram er blant annet mangelen på bruken av bilbelte, og at Sophie Elise er for ung til å lære noen å kjøre bil.

Ifølge Statens vegvesens nettsider må nemlig ledsageren ha fylt 25 år, og må ha hatt førerkort for bil sammenhengende i fem år - krav Sophie Elise ikke oppfyller da hun er 23 år gammel.

- Ikke farlig

Da Dagbladet møtte bloggeren i forbindelse med «Skal vi danse» på lørdag, kunne hun fortelle at hun også har lagt merke til at det har kommet en del kritikk de siste dagene.

- Jeg har sett det har kommet en del reaksjoner på Jodel, men jeg tenker at det går fint. Det er det mest kriminelle jeg har gjort i hele mitt liv, og det var ikke noe farlig, sier Sophie Elise og legger til:

- Jeg er 23 år og har hatt lappen siden jeg var 18, men vi var på en parkeringsplass, han kjørte i 10 kilometer i timen, det var et lukket område og faren til Joakim var til stede, sier hun.

Når det kommer til bruk av bilbelte hevder bloggeren at hun hadde på bilbelte helt fra start, men på grunn av klippingen i videoen ser det ut som at hun tar det på mye seinere under opplæringen.

Joakim Kleven, som øvelseskjører i videoen, håper folk ser at det hele er svært uskyldig da han kjørte i en maks hastighet på 10 kilometer i timen på en parkeringsplass.

- Vi beklager om folk blir lei seg eller provosert av den videoen, det var jo det siste vi ville med den. Vi legger oss flate om vi glemte bilbelte i starten, men håper folk ser hvor uskyldig denne videoen er, sier han til Dagbladet.

Saken fortsetter under:

Bryter reglene

Om hvorvidt øvelseskjøringen Sophie Elise har med kompisen er uforsvarlig eller ei kan diskuteres, men regler er regler, mener Dag Langnes i Statens vegvesen.

- Selv om man holder seg på en parkeringsplass så gjelder fortsatt reglene, sier Langnes til Dagbladet.

Til Dagbladet sier Langnes at han ikke ser at Sophie Elise oppfyller kravene om at man må være 25 år, og har hatt førerkort for bil sammenhengende i fem år.

- Vi er for øvelseskjøring og synes det er bra og viktig for å få en trygg trafikk, men det forutsetter at gjøres innenfor bestemte rammer, sier Langnes og understreker dagens øvelseskjøringsregler.

KORS I MUNNEN: Blogger og artist Sophie Elise Isachsen har sammen med noen venner laget en video der de blant annet parodierer Siv Jensen og Sylvi Listhaug. Video: Joakim Kleven / Redigering: Marie Røssland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!