Prinsesse Madeleine og Chris O’Neill:

Over hundre besøk fra politiet

Den svenske prinsessa og ektemannen skal frykte for egen sikkerhet.

FLORIDA: Sveriges prinsesse Madeleine og hennes ektemann Chris O'Neill er nøye på sikkerheten. Foto: Shutterstock/NTB
FLORIDA: Sveriges prinsesse Madeleine og hennes ektemann Chris O'Neill er nøye på sikkerheten. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er blitt gjort et stort poeng ut av prinsesse Madeleines (39) fravær i den svenske kongefamilien. Mye av årsaken er at den svenske prinsessa flyttet til Florida i USA i 2018, der hun og ektemannen Chris O'Neill (47) gikk til innkjøp av en bolig.

Høsten 2019 ble boligen utsatt for et innbrudd, da prinsessa, ektemannen og deres tre barn ikke var hjemme. Hendelsen skal ha vært uhyggelig for familien - som i ettertid har flyttet til et annet hjem i nærheten.

Sikkerheten har de også tatt på alvor, ifølge svenske Expressen.

En rekke politibesøk

Prinsesseparet er bosatt i området Pinecrest i Miami, som skal være en av de mer velstående bydelene. I et dokument Expressen har tilgang på, kommer det fram at O'Neill ved inngangen til 2020 ba politiet om en sikkerhetsgjennomgang av tomta og hjemmet deres.

GOD PÅSKE: Kronprinsparet ønsker alle en god påske, og kommer med en oppfordring til alle landets innbyggere før årets påskehøytid. Video: Det kongelige hoff. Vis mer

Gjennomgangen er noe alle som bor i området har rett på, forteller Jason Cohen, politisjef i Pinecrest, til avisa.

Politiet går da gjennom styrker og svakheter ved boligen, før de foreslår grep man kan ta for å øke sikkerheten.

Men det er ikke bare en sikkerhetsrapport prinsesseparet har bedt om. De skal også ha søkt om en såkalt vaktordre. Det innebærer at politiet kommer for å se at alt står bra til, når det trengs.

Siden de søkte i 2020, har politiet besøkt familien over 100 ganger, ifølge Expressen.

Besøkene skal ha variert fra ett om dagen, til at politiet opp til flere ganger har besøkt hjemmet i løpet av en og samme dag. I andre perioder skal det ha gått måneder mellom hvert besøk.

De aller fleste besøkene skal imidlertid ha samme resultat:

- Grinden stengt, ingen synlige tegn på kriminell aktivitet.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Kuttet støtten

Som nevnt har ikke prinsesse Madeleines fravær i den svenske kongefamilien gått stille for seg. Prinsessa kan så vidt vise seg i Sverige, før overskriftene spres.

Hun har også blitt kritisert og anklaget for ikke å ha fulgt opp sine kongelige plikter mens hun har vært bosatt i utlandet. At hun ikke har vært på oppdrag for kongehuset på ei stund, har imidlertid fått konsekvenser.

Da årsrapporten for det svenske kongehuset ble sluppet i april, sto prinsesse Madeleine oppført med null kroner i apanasje.

Pengene skal ifølge rapporten bare deles ut til medlemmer av kongefamilien som utfører oppdrag for det svenske kongehuset, noe prinsessa altså ikke har gjort.

Ifølge Aftonbladet får hun imidlertid tildelt en sum til å dekke det nødvendige de tilfellene hvor hun representerer kongehuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer