Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

TV-serien «Lost»:

Overlevde flyhavari og ble strandet på en øde øy. Slik har det gått med «Lost»-stjernene

Seriens «babe» sluttet som skuespiller på grunn av helsa, mens en annen ble arrestert for fyllekjøring.

FIKK KULTSTATUS: Ingrediensene som utgjorde TV-serien «Lost», fungerte en periode svært godt, med et gjennomsnitt på over 15 millioner seere hver uke i USA. Den siste spikeren i kista ble imidlertid satt etter seks sesonger i 2010. Foto: NTB Scanpix
FIKK KULTSTATUS: Ingrediensene som utgjorde TV-serien «Lost», fungerte en periode svært godt, med et gjennomsnitt på over 15 millioner seere hver uke i USA. Den siste spikeren i kista ble imidlertid satt etter seks sesonger i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er omlag 13 år siden den Emmy- og Golden Globe-belønnede TV-serien «Lost» begynte å rulle over skjermene.

De første to sesongene, av total seks, ble tatt imot med åpne armer av både anmeldere og publikum.

STORE KOSTNADER: «Lost» ble primært spilt inn på øya Oahu på Hawaii. Grunnet seriens store stab av skuespillere og kostnadene ved å filme på Hawaii, blir «Lost» regnet som en av de dyreste TV-produksjonene noensinne. Foto: NTB Scanpix
STORE KOSTNADER: «Lost» ble primært spilt inn på øya Oahu på Hawaii. Grunnet seriens store stab av skuespillere og kostnadene ved å filme på Hawaii, blir «Lost» regnet som en av de dyreste TV-produksjonene noensinne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Serien tok for seg en gruppe mennesker som på mirakuløst vis overlevde et flyhavari, og endte opp på en tilsynelatende øde øy i Stillehavet. For de mest ihuga tilhengerne trenger ikke serien videre introduksjon enn stikkord som «Oceanic Flight 815», «Luken», «Monsteret», «The Dharma Initiative», og «The Others».

Med en blanding av mystikk, eventyr, drama, romanse, og science fiction, var det en oppskrift til suksess.

Etter hvert ble imidlertid «Lost» mer kjent for historietråder som hang i løse lufta og nye mysterier som ble introdusert, i stedet for å svare på gamle spørsmål.

I 2010 ble sjette sesong sendt på tv, og dette var også siste spiker i kista til den mye omtalte serien.

For mange av skuespillerne ble livet snudd på hodet etter å ha medvirket i «Lost». Mens noen av dem gikk videre til andre store film- og tv-prosjekter, har andre vært nærmest fraværende i rampelyset.

Evangeline Lilly (37):

DA OG NÅ: Evangeline Lilly, som ble regnet som seriens «babe», sluttet en periode som skuespiller. Først når hun anså seg selv som frisk, returnerte hun til lerretet. Foto: TVNorge / NTB Scanpix
DA OG NÅ: Evangeline Lilly, som ble regnet som seriens «babe», sluttet en periode som skuespiller. Først når hun anså seg selv som frisk, returnerte hun til lerretet. Foto: TVNorge / NTB Scanpix Vis mer

Den kanadiske skuespillerinna Evangeline Lilly (37) hadde rollen som Kate Austen i «Lost», og har siden spilt i «The Hobbit»-filmene, samt «Ant Man».

At Lilly medvirket i de overnevnte filmene er imidlertid ingen selvfølge. Etter «Lost» sluttet hun nemlig som skuespiller.

- Som utøver blir jeg forkrøplet av angst og på «Lost» hadde jeg helseproblemer i en årrekke, insomnia og andre negative bivirkninger, fra å hele tiden skulle opptre og å bli gransket, sa Lilly til Dagbladet da hun gjorde comeback i 2013.

På privaten har 37-åringen også skapt overskrifter for å ha funnet kjærligheten med «Lost»-kollega Dominic Monaghan. Paret var sammen fra 2004, fram til 2009, men valgte deretter å gå hver til sitt.

Lilly ble senere sammen med en av seriens produksjonsassistenter, Norman Kali, og paret har i dag to barn sammen. De har også valgt å bosette seg på Hawaii, hvor «Lost» primært ble spilt inn.

Matthew Fox (50):

DA OG NÅ: Skuespiller Matthew Fox har hatt få roller på lerretet etter at «Lost» var over. Foto: TVNorge / NTB Scanpix (2013)
DA OG NÅ: Skuespiller Matthew Fox har hatt få roller på lerretet etter at «Lost» var over. Foto: TVNorge / NTB Scanpix (2013) Vis mer

Den amerikanske skuespilleren Matthew Fox (50) spilte en av hovedrollene i serien, da som den sympatiske helten Dr. Jack Shephard. Tidligere har 50-åringen imidlertid avslørt at han er langt fra like sympatisk i virkeligheten.

- Jeg er en løgner og bedrager og den ultimate manipulator. Jeg forteller løgner hver dag, mann!

Skuespilleren har heller ikke vært like heldig når det kommer til tabloidoverskriftene de siste åra. I fjor gjestet Fox blant annet talkshowet til Ellen DeGeneres, der han åpnet opp om å bli arrestert for fyllekjøring i 2015.

- Det var utrolig pinlig. Heldigvis tok jeg tak i mitt eget liv, og har lært utrolig mye av den hendelsen, fortalte han, ifølge People.

Fox har vært gift med Margherita Ronchi siden 1992, og paret har to barn sammen. Til tross for at han kanskje er mest kjent for rollen som Jack Shepard, har 50-åringen også medvirket i filmer som «World War Z» og «Extinction».

Det er imidlertid ikke til å komme unna at Fox har hatt færre oppdrag på det store lerret, enn mange av hans «Lost»-kolleger.

Josh Holloway (47):

DA OG NÅ: Josh Holloway ble raskt et sex-symbol gjennom «Lost». Han er imidlertid en av skuespillerne i staben som har skapt færrest overskrifter i løpet av tiden etter. Foto: TVNorge / NTB Scanpix
DA OG NÅ: Josh Holloway ble raskt et sex-symbol gjennom «Lost». Han er imidlertid en av skuespillerne i staben som har skapt færrest overskrifter i løpet av tiden etter. Foto: TVNorge / NTB Scanpix Vis mer

Skuespiller Josh Holloway fikk raskt stor oppmerksomhet fra det motsatte kjønn da han medvirket i TV-serien.

Tidligere har 47-åringen likevel vært åpen om at livet som sexsymbol ikke bare var en dans på roser. Spesielt ikke for kona.

- Hele den sex-greia er veldig merkelig. Jeg liker ikke oppmerksomheten. Det er umulig å ikke bli selvopptatt dersom alle ser på deg hele tiden, har Holloway tidligere uttalt ifølge VG.

- Jeg hater å si nei til et bilde sammen med noen. Men dersom en spør, så blir det en til, og så en til. Da blir kona mi sint, og vi krangler. Det er ikke bra det heller, konstaterte han.

Holloway har nemlig vært gift med kona Yessica Kumala siden 2004, og paret har to barn sammen.

Foruten å gi klart uttrykk for at han er en familiemann som trives best hjemme, har «Lost»-stjerna også brukt tiden de siste åra på å jobbe med TV-serier som «Intelligence» og «Colony».

Emilie de Ravin (35):

DA OG NÅ: Emilie de Ravin har blant annet fått en datter, etter medvirkningen i «Lost». Foto: TVNorge / NTB Scanpix
DA OG NÅ: Emilie de Ravin har blant annet fått en datter, etter medvirkningen i «Lost». Foto: TVNorge / NTB Scanpix Vis mer

Den australske skuespilleren Emilie de Ravin fikk sitt store gjennombrudd i «Lost» som gravide Claire Littleton i 2004.

Privat ble Ravin selv gravid for første gang i 2015, og i fjor fikk hun og regissør-kjæresten Eric Bilitch en liten datter.

Fra før har Ravin et havarert ekteskap bak seg, noe som skapte store overskrifter på midten av 2000-tallet. Sommeren 2006 giftet hun seg nemlig med skuespilleren Josh Janowich, men ekteskapet varte bare i et halvt år.

I likhet med flere av de andre skuespillerne i «Lost», er Ravin kjent for å verne om privatlivet sitt. Hva gjelder karrieren, har hun gjort suksess med filmer som «Remember Me», sammen med Robert Pattinson (30), samt med tv-serien «Once Upon a Time».

Jorge García (43):

DA OG NÅ: Hurley ble fort en populær karakter blant fansen. Foto: TVNorge / NTB Scanpix
DA OG NÅ: Hurley ble fort en populær karakter blant fansen. Foto: TVNorge / NTB Scanpix Vis mer

Skuespiller Jorge García, i rollen som Hurley, ble raskt en av de mest populære karakterene i «Lost». Etter å ha blitt stemplet som sexsymbol av fansen, forklarte 43-åringen at fokuset hadde gjort ham mer oppmerksom på egen form og utseende.

- Jeg har en personlig trener som jeg har trent med i nesten et år nå for å komme i form. Han kommer hjem til meg og vi gjør øvelser omtrent tre ganger i uken. Det går mest i vekter og boksing, fortalte stjernen i 2006.

I 2012 avslørte 43-åringen også på sin egen blogg at han var blitt veganer, og at han var svært opptatt av næringsrik mat.

Skuespilleren har siden den gang vært tilbakeholden om detaljer rundt livsstilen, men har likevel gjort det stort på lerretet. Etter «Lost» har García gått videre til å jobbe med blant annet tv-serier som «Alcatraz» til «Hawaii Five-0».

Maggie Grace (33):

DA OG NÅ: Skuespiller Maggie Grace (33) har blant annet skapt overskrifter for sine mange havarerte forhold. Foto: TVNorge / NTB Scanpix
DA OG NÅ: Skuespiller Maggie Grace (33) har blant annet skapt overskrifter for sine mange havarerte forhold. Foto: TVNorge / NTB Scanpix Vis mer

Skuespiller-stjerna har siden «Lost» klart å bli en av sladderpressens yndlinger. Hun har hatt flere svært offentlige forhold, deriblant med Ian Somerhalder.

Romansen varte ikke lenge, og etter kort tid fant hun lykken med regissør Matthew Cooke, som hun forlovet seg med i 2015.

De to gikk imidlertid fra hverandre i februar 2016, og stjerna er i dag sammen med kjæresten Brent Bushnell.

For de fleste er skuespilleren best kjent for sin rolle som Shannon Rutherford i «Lost». Hun har også spilt i i «Taken»-filmene sammen med Liam Neeson. I år er hun også aktuell i to filmer som etter planen skal lanseres til våren, som har fått titlene «The Scent of Rain and Lightning» og «Aftermath».

Naveen Andrews (48):

DA OG NÅ: Skuespiller Naveen Andrews (48) jobber fortsatt som skuespiller. Han har imidlertid skapt størst overskrifter for hendelser knyttet til privatlivet. Foto: TVNorge / NTB Scanpix
DA OG NÅ: Skuespiller Naveen Andrews (48) jobber fortsatt som skuespiller. Han har imidlertid skapt størst overskrifter for hendelser knyttet til privatlivet. Foto: TVNorge / NTB Scanpix Vis mer

Den britiske skuespilleren, som er mest kjent for rollen som Sayid i «Lost», har i likhet med flere av sine tidligere kolleger skapt overskrifter for sitt privatliv.

I 2010 ble det blant annet kjent at han og skuespillerkona Barbra Hershey (69) valgte å gå hver til sitt, etter å ha vært sammen siden 1998. Paret hadde i forkant av bruddet hatt en pause noen år tilbake i tid, der Andrews hadde et forhold til en annen kvinne, som han fikk et barn med.

Til tross for at skuespilleren valgte å gå tilbake til Hershey, hadde han et stort ønske om å opprettholde kontakten med sønnen. Etter at barnemora ved gjentatte anledninger skal ha nektet skuespilleren å se sønnen, gikk han imidlertid rettens vei, der han i 2008 fikk full omsorgsrett over barnet.

De siste åra har Andrews blant annet medvirket i filmen «Diana», samt tv-seriene «Sense8» og «Once Upon a Time in Wonderland».

Dominic Monaghan (40):

DA OG NÅ: Den engelske skuespilleren har blant annet fått stor interesse for dyreliv, og leder et program om nettopp dette temaet. Foto: TVNorge / NTB Scanpix
DA OG NÅ: Den engelske skuespilleren har blant annet fått stor interesse for dyreliv, og leder et program om nettopp dette temaet. Foto: TVNorge / NTB Scanpix Vis mer

Dominic Monaghan var kanskje best kjent som hårete hobbit i «Ringenes Herre»-triologien, men så dro han i land rollen som rockegitaristen Charlie i «Lost».

Da han var aktuell i serien la ikke 40-åringen skjul på at han, i likhet med Charlie, hadde prøvd marihuana og hallusinogene stoffer i fortida.

- Beatles brukte dop for å finne seg selv, det fjerner noe av det menneskelige egoet. Lennon la aldri skjul på at han brukte narkotika, og derfor vil heller ikke jeg legge skjul på å ha prøvd det, sa 40-åringen, som også er en velkjent Beatles-fan.

Foruten å være skuespiller er Monaghan også svært interessert i natur og dyreliv. Siden 2012 har han ledet programmet «Wild Things with Dominic Monaghan». Han er også skribent for musikk- og kulturmagasinet Paste, der han hovedsakelig tar for seg spalter om engelsk fotball.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media