OVERLEVDE: 19 år gamle Reshma QurashiI overlevde et brutalt syreangrep i 2014. Her stråler hun på catwalken i New York. Video: Reuters Vis mer

19 år gamle Reshma Qurashi gikk på catwalken:

Overlevde syreangrep - hyllet under New York Fashion Week

I 2014 overlevde hun et brutalt syreangrep. Nå stråler hun på catwalken i New York. 

(Dagbladet): - Å gå i moteuka fikk meg til å føle meg skikkelig bra, fordi jeg gjør ikke bare dette for min egen del, forteller 19 år gamle Reshma Qurashi til People Magazine.

Hun har akkurat gått ned catwalken under New York Fashion Week i en blomsterkjole fra den indiske designeren Archana Kochhar.

På hodet hadde hun en glitrende kreasjon.

Det var i august at det ble klart at 19-åringen skulle gå ned motemoloen i New York, som en del av visningen til moteproduksjonselskapet FTL Moda.

- Gi dem selvtillit

Hvert år gjør de noe ekstra, som i fjor, da de sendte 18 år gamle Madeleine Stuart med Downs syndrom ned på catwalken.

I år var det Qurashi som fikk skinne foran publikum og pressefotografene.

STILTE OPP: 19-åringen fortalte etter visningen at hun ikke bare gikk ned catwalken for sin egen del, men at hun vil gi selvtillit til andre syreangrepoverlevende der ute. Foto: REUTERS / Lucas Jackson, NTB scanpix
STILTE OPP: 19-åringen fortalte etter visningen at hun ikke bare gikk ned catwalken for sin egen del, men at hun vil gi selvtillit til andre syreangrepoverlevende der ute. Foto: REUTERS / Lucas Jackson, NTB scanpix Vis mer

- Jeg gjør dette for alle som har overlevd syreangrep og for å gi dem selvtillit. Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, forteller hun til det amerikanske magasinet.

Til The Guardian, med hjelp av en tolk, fortalte hun at hun følte seg modig på catwalken.

People skriver at gjestene ved catwalken tok i mot 19-åringen med ekstase.

Ble angrepet

I 2014 ble livet til den indiske tenåringsjenta Reshma Qurashi (19) forandret for alltid, da svoger hennes og kompisene hans kastet syre i ansiktet hennes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun har derimot ikke latt det stoppe henne, og har vært en synlig figur i kampen for å stoppe salg av syre i India. Qurashi har også vært aktiv på Youtube, deriblant med sminkevideoer.

Det var den veldedige organisasjonen Make Love Not Scars som først kom med nyheten om at 19-åringen skulle til New York.

I en video på deres Youtube-kanal blir hun fortalt at hun skal få reise til USA for å gå i moteshowet. Hun har aldri vært utenfor India før.

Gledestårene begynte straks å renne, og det var tydelig at det å bli spurt var rørende.

- Nå føler jeg meg bra. Jeg gleder meg veldig, fortalte hun i videoen.

Make Love Not Scars antar at det skjer rundt 500 til 1000 syreangrep i India årlig. Slike angrep er et problem i både Asia og Afrika. Ofrene er som oftest kvinner og barn.

STERK APPELL: 18 år gamle Reshma ble angrepet med syre i fjor. I håp om å få slutt på syreangrepene i India har hun gått sammen med veldedighetsorganisasjonen Make Love Not Scars og laget en gripende sminkevideo. Video: Make Love Not Scars Vis mer