Prinsesse Sofia:

Overrasker med ny «jobb»

- Vi trenger mer medmenneskelighet, sier prinsesse Sofia.

NYTT VERV: Prinsesse Sofia skal være med å hylle svenske hverdagshelter. Her er hun med ektemannen prins Carl Philip. Foto: NTB Scanpix
NYTT VERV: Prinsesse Sofia skal være med å hylle svenske hverdagshelter. Her er hun med ektemannen prins Carl Philip. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prinsesse Sofia (35) av Sverige har blitt medlem i juryen til det veldedige initiativet Svenska Hjältar, skriver Aftonbladet. Prinsessa er en av ni jurymedlemmer som skal kåre vinnere i seks forskjellige kategorier - deriblant kategorien «Årets hverdagshelt».

Juryen traff hverandre for første gang mandag, ifølge den svenske avisa. Vinnerne vil bli hedret på en galla på Vasateateret i Stockholm i desember.

Prinsessa sier at særlig helsevesenet har gjort en strålende innsats den siste tida.

- Helsevesenet har gått gjennom en enorm utfordring under cornapandemien. Jobben strekker seg ofte lenger enn fra ni til fem. Mange har jobbet veldig hardt og mye, og det har også påvirket deres slektninger og familie. Det er det verdt å rose, sier prinsesse Sofia, ifølge Aftonbladet.

Dette er vel å merke ikke første gang 35-åringen samarbeider med Svenska Hjältar. I 2016 delte hun nemlig ut prisen for «årets ildsjel».

I år skal prinsessa sammen med resten av jurymedlemmene altså kåre seks nye hverdagshelter. Prinsesse Sofia innrømmet likevel at det er en vanskelig jobb - fordi alle heltene har sterke historier og budskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer