17. mai:

Overrasket: - Betyr mer enn vanlig

Det har vært stort hemmelighold rundt kongefamiliens 17. mai-feiring.

- DER ER HAN JO!: Kongefamilien overrasket alle da de likevel ankom Slottsbalkongen for å synge nasjonalsangen på 17. mai. Video: NRK pool og Røssland og Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kongens dagflagg er byttet ut med kongens festflagg på Slottet, og 17. mai er et faktum. Normalt sett skulle kongefamilien stått på Slottsbalkongen og hilst på barnetoget, korpsene og russen, men i år har den store feiringa blitt avlyst, og man har blitt nødt til å ty til en alternativ feiring av nasjonaldagen.

Dette gjelder også kongefamilien, som i år skal tilbringe store deler av dagen på Bygdøy Kongsgård. Det kunne dronning Sonja avsløre i en video på TV 2 lørdag. Normalt sett ville det blitt holdt lunsj på Slottet etter vinkinga, men i år skal de altså til en forandring også samles for å spise lunsj på Kongsgården.

Det har likevel blitt spart på detaljene rundt kongeparets feiring av nasjonaldagen, og det har så langt vært usikkert om de i det hele tatt blir å se på Slottsbalkongen eller av folket generelt.

Søndag overrasket imidlertid kongefamilien på Slottsbalkongen, da nasjonalsangen skulle synges av hele landet - og Garden skulle ha oppvisning på Slottsplassen.

Kongen og dronningen sammen med kronprinsen, kronprinsessen og deres barn kom nemlig ut på balkongen for å hilse på folket i alle landets hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer