Donald Trump:

Overrasket av Trump-avlysningen

Dronning Margrethe ble tatt på senga av Donald Trumps avlysning.

FÅR IKKE BESØK: Dronning Margrethe hadde invitert president Donald Trump til Danmark, men han lar vente på seg. Det synes dronninga er overraskende. Foto: NTB scanpix
FÅR IKKE BESØK: Dronning Margrethe hadde invitert president Donald Trump til Danmark, men han lar vente på seg. Det synes dronninga er overraskende. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det blir ingen danmarkstur på Donald Trump i september. Det kunngjorde han i natt, og årsaken skal ha vært at han ikke får lov til å kjøpe Grønland - som altså er i danskenes eie.

Statsminister Mette Fredriksen har vært blant dem som har avfeid ideen om landkjøpet, selv om presidenten har lovet Twitter-følgerne sine å ikke ødelegge den isdekkede øya.

Med andre ord blir det ingen rødpølse, tur til Christiania eller besøk på Noma for presidenten og hans følge. Avlysningen har i morgentimene blitt kritisert av flere, som i krasse ordelag har omtalt presidenten som «et barn».

Nå reagerer også det danske kongehuset på den brå beslutningen.

Overrasket

Vanligvis holder dronningen og hennes team tett om slikt, men på grunn av de noe bisarre omstendighetene, har de bestemt seg for å gi en kommentar.

- Dét var overraskende - mer har vi ikke å si om den saken, sier kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, i en uttalelse til DR.

Hadde Donald, Melania og gjengen tatt turen til København, ville det vært naturlig for dem å hilse på regenten og hennes familie. Dronning Margrethe holder gjerne storslåtte gallamiddager for utenlandske statsledere på flere av familiens slott, noe som trolig ville vært tilfellet i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer