Susan Boyle:

Overrasket en hel verden for ti år siden. Så trakk hun seg tilbake

Lover ny musikk i 2019.

STJERNE: Susan Boyles enorme talent overrasket en hel verden for ti år siden. Siden den gang har hun trukket seg tilbake. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Susan Boyles enorme talent overrasket en hel verden for ti år siden. Siden den gang har hun trukket seg tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I april 2009 fikk verden vite om 57 år gamle Susan Boyle fra Skottland, etter at hennes audition til talentprogrammet «Britain's Got Talent» gikk viralt.

Da hun gikk ut på scenen var det få som hadde trodd at hun skulle klare å levere en såpass overbevisende tolkning av «I Dreamed a Dream» fra «Les Misérables» at hun nærmest kunne fått hovedrollen.

Det er sjelden sinnadommer Simon Cowell (59) måper, men akkurat etter den opptredenen sleit han med å finne ord for å beskrive den lubne og uflidde damen som sto på scenen foran ham.

Susan Boyles utseende fikk svært mye oppmerksomhet i mediene på tvers av landegrensene. At denne damen, som overflatisk sett ikke hadde hørt hjemme i bransjen, kunne produsere så ren sang, ble en snakkis på verdensbasis.

Dagbladet informerte det norske folk om hendelsen med følgende overskrift den gang: «Jomfru (48) sjokkerte britene».

Ble verdenskjent

Artisten var en klar «underdog», og publikum mistet fatningen da hun begynte å synge. Boyle vant ikke konkurransen, men hun har vært svært tilstedeværende i musikken siden da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer