Dronning Elizabeth:

Overrasket etter 17 år

Dronning Elizabeth trengte ekstra støtte under oppdraget.

STOKK: Dronning Elisabeth observert med stokk for første gang på 17 år. Video: KameraOne. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at hun fylte 95 år tidligere i år, ser det ut til at dronning Elizabeth ikke lar seg stoppe av noe som helst - i hvert fall ikke helsa.

Den britiske monarken var nemlig på oppdrag i Westminster Abbey tirsdag denne uka, hvor hun dukket opp med en helt spesiell detalj - som av naturlige årsaker har fått flere til å sperre opp øynene.

Sist hun gjorde noe liknende var nemlig tilbake i 2004 - for 17 år siden, skriver blant andre People.

Til en blå kjoledrakt hadde dronningen en matchende hatt. Mens veska var trygt plassert i den ene hånda, hadde hun imidlertid med seg en stokk i den andre.

Stokken er vanligvis ikke blant tilbehøret til monarken.

EKSTRA STØTTE: Dronning Elizabeth tirsdag denne uken. I bakgrunnen er også datteren prinsesse Anne. Foto: Arthur Edwards/AP/NTB
EKSTRA STØTTE: Dronning Elizabeth tirsdag denne uken. I bakgrunnen er også datteren prinsesse Anne. Foto: Arthur Edwards/AP/NTB Vis mer

Kneproblemer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller nemlig at dronning Elizabeth er kjent for sin «jernhelse».

- Hun er imponerende sprek til å være 95 år. Det ikke mange andre på hennes alder som er i full jobb, og slett ikke med tilsvarende tempo, sier Vagle.

- Jeg vet ikke hvorfor hun gikk med stokk nå. Men hun har jo tidligere hatt kneproblemer, og det er jo ikke usannsynlig at de kommer tilbake i hennes alder, fortsetter hun.

Vagle trekker også paralleller til vår egen kong Harald (84).

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

- Hennes 11 år yngre norske kollega, kong Harald, bruker jo også stokk for tida nettopp på grunn av kneproblemer, forklarer hun.

Opererte kneet

Sist hun brukte en slik var i 2003 og 2004 etter en kneoperasjon. Den gang hadde dronningen snublet under en spasertur.

OPERERT: Dronning Elizabeth i januar 2003. Foto: REX/NTB
OPERERT: Dronning Elizabeth i januar 2003. Foto: REX/NTB Vis mer
ÅRET ETTER: Dronningen i januar 2004. Foto: Martyn Hayhow/AFP/NTB
ÅRET ETTER: Dronningen i januar 2004. Foto: Martyn Hayhow/AFP/NTB Vis mer

Buckingham Palace opplyste i ettertid at operasjonen var vellykket, og at dronningen den gang måtte hvile i noen uker. I ettertid støttet hun seg altså til en stokk.

Da 95-åringen forrige uke var på oppdrag i forbindelse med de kommende XXII Commonwealth Games i Birmingham neste sommer, hadde hun selskap av yngstesønnen prins Edward (57).

STØTTET MAMMA: Prins Edward og dronning Elizabeth forrige uke. Foto: Anwar Hussein/Pa Photos/NTB
STØTTET MAMMA: Prins Edward og dronning Elizabeth forrige uke. Foto: Anwar Hussein/Pa Photos/NTB Vis mer

Da hadde hun imidlertid ikke med seg noen stokk. Håndveska var likevel, som vanlig, trygt plassert på armen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer