Prinsesse Kate:

Overrasket med Dianas tidligere tiara

Kate gjorde sin tiara-debut som prinsesse av Wales på den første statsbankett i kong Charles regjeringstid.

STRÅLTE: Prinsesse Kate får skryt for antrekket hun valgte på banketten. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB.
STRÅLTE: Prinsesse Kate får skryt for antrekket hun valgte på banketten. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB. Vis mer
Publisert

Tirsdag var det duket for den første statsbanketten under kong Charles' (74) regjeringstid som regent av Storbritannia, da Sør-Afrikas president besøkte landet.

Prinsesse Kate (40) fikk nok flere til å sperre opp øynene da hun ankom banketten.

For til Dagbladet kan Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortelle at det var knyttet store forventninger hvilket diadem prinsesse Kate skulle bruke for anledningen - spesielt om hun ville ta i bruk noen av dronning Elizabeths smykker.

BERØMMES: Prinsesse Kate av Wales roses for måten hun håndterte en misfornøyd kvinne under sitt besøk i Nord-Irland torsdag 6. oktober. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Kate gikk for den kjente «Lover's Knot» tiaraen. Dette er første gang hun tar i bruk diademet som prinsesse av Wales, skriver People.

DIANAS FAVORITT: Diademet har tidligere tilhørt avdøde prinsesse Diana. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB.
DIANAS FAVORITT: Diademet har tidligere tilhørt avdøde prinsesse Diana. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB. Vis mer
GJØR SOM DIANA: Kate med diademet 23. oktober 2018, og avdøde Diana med samme diadem 17. november 1982. Foto: PA/ NTB
GJØR SOM DIANA: Kate med diademet 23. oktober 2018, og avdøde Diana med samme diadem 17. november 1982. Foto: PA/ NTB Vis mer

Men hun har brukt det tidligere, forteller Vagle.

- Det var en bryllupsgave til hennes svigermor Diana i 1981, og som ble en av hennes favoritter. Det samme ser ut til å gjelde Kate! Diademet ble laget hos Garrard i 1913 eller 1914, som for øvrig også er den norske kongefamiliens favorittjuveler, forteller Vagle.

Den britiske prinsessen er kjent for sin elegante stil, og får stadig ros for klesvalgene sine. Denne banketten var intet unntak.

- Kate stjal som vanlig moteshowet i en vakker kreasjon som sto perfekt i stil til diademet, sier kongehuseksperten og legger til:

GÅR VIRALT: Hertuginne Kate forteller hvordan sønnen Louis (4) reagerte på beskjeden om oldemorens dødsfall. Vis mer

- Faktisk er det en brudekjole! Den kan i hvert fall brukes som det, og ligger på designeren Jenny Packhams brudekjolekonto på Instagram.

Det var ikke bare Kate det var knyttet store forventninger til. Folk ventet også i spenning på å se hva dronning Camilla (75) hadde valgt.

ARVET: Camilla tok for første gang i bruk avdøde dronning Elizabeths diadem, med tilhørende smykke. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB.
ARVET: Camilla tok for første gang i bruk avdøde dronning Elizabeths diadem, med tilhørende smykke. Foto: Chris Jackson/Pool via AP/NTB. Vis mer

- Camilla innfridde forventningene, og dukket opp med dronning Elizabeths safirtiara.

Dette er første gang den nye dronningen bruker avdøde dronning Elizabeths diadem, med tilhørende smykker, skriver People.

Selv om hun droppet de tilhørende øredobbene, kalles juvelene «Kong George VI Victorian suite», skriver People videre.

Dronning Elizabeth fikk settet av faren sin i bryllupsgave i 1947, og smykkene skal være fra helt tilbake til midten av 1800-tallet.

ANSPENT: Kroppsspråkekspert Grethe Holtan har fulgt nøye med og analysert flere av gjestene under dronning Elizabeths begravelse 19. september. Hun gjorde flere observasjoner av hertuginne Meghan. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Det er første gang på nesten tre år at britiske kongelige har brukt diadem. Grunnet coronapandemien har det ikke blitt arrangert statsbesøk siden Donald Trump besøkte Storbritannia i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer