Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Øverst på homotoppen

Bedehuskjendis og sanger Arnfinn Nordbø (24) troner på Gaysir-toppen.

|||Arnfinn Nordbø (24) er på topp på nettstedet Gaysirs liste over de ti homofile mennene som har hatt størst vilje og mot til å påvirke homofiles levekår i Norge det siste året. 


Arnfinn Nordbø ble rikskjendis da han i fjor vår gikk offentlig ut og fortalte om sin legning. Han ble møtt med drapstrusler fra folk som han tidligere hadde oppfattet som sine venner.


Nordbø har vært aktiv i Norsk Luthersk Misjonssamband. Etter at han sto fram, var det ikke plass til ham i organisasjonen. Gaysir mener han kan ha satt i gang prosesser i de konservative kristne miljøene som på sikt kan «flytte fjell». Nordbø gir også inspirasjon til unge kristne homofile, mener nettstedet.


Andreplass

Nummer to på lista er Norges første åpne homofile mannlige håndballspiller i eliteserien, Are Kristoffer Grongstad (20).


Han stod fram i lokalavisen i fjor høst, noe han gruet seg lenge til.


- Jeg var ufattelig nervøs. Men nå er alt bare fryd og gammen, fortalte handballspilleren til Dagbladet.no.


- Jeg er i et miljø som består nesten kun av heterofile menn, og da er det også vanskelig å vite hvordan de vil reagere. Jeg har vært redd for reaksjonene, jeg har grudd meg for å fortelle det, og jeg har følt at jeg ikke har kunnet være meg selv 100 prosent, fortalte han.


Tredje

På tredjeplass kommer byrådsleder Erling Lae (61) i Oslo.

På de neste plassene kommer lederen i Akershus Høyre André Oktay Dahl (33), Aps bystyrerepresentant Håkon Haugli (39), statssekretær Kjell Erik Øie (48) i Barne- og likestillingsdepartementet, stylist Jan Thomas (41), daglig leder av nettstedet og papirutgaven av Utrop, Majoran Vivekananthan (31), teatersjef Bjarte Hjelmeland (38) ved Den Nationale Scene i Bergen og Ole Henrik Grønn (24), medlem i Ap og Aps Homonettverk.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling