Kongelig bryllup:

Øyeblikkene vi aldri glemmer

Kjoleslakt, surmuling og overraskende invitasjoner. Disse kongelige bryllupsøyeblikkene glemmer vi aldri.

TITT-TEI: Fire år gamle Grace van Cutsem (til venstre) stjal mange overskrifter etter William og Kates bryllup i 2011. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
TITT-TEI: Fire år gamle Grace van Cutsem (til venstre) stjal mange overskrifter etter William og Kates bryllup i 2011. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er få ting som skriker mer luksus og overdådighet enn et kongelig bryllup. Celebre gjestelister, svindyre kjoler og tårevåte bryllupsseremonier er selvskrevne ingredienser når et kongelig bryllup arrangeres.

Men ikke alt går som planlagt - selv ikke når det er snakk om de kongelige. Opp gjennom åra har både kjente og ukjente mennesker stått for mang en rojal skandale i ymse kongelige bryllup. Heller ikke vår egen kongefamilie har vært skånet for de kongelige bryllupsskandalene.

Vi spoler tilbake til mai 2004. Daværende kronprins Felipe (53) av Spania får journalisten Letizia (48) i et bryllupssirkus av dimensjoner. Elleville 1200 gjester deltok i festlighetene, deriblant vår egen prinsesse Märtha Louise (49).

Hun stjal overskriftene i knallgul kjole designet av Wenche Lyche. Kjolevalget falt imidlertid ikke i smak hos det spanske folk eller pressen, som omtalte det som både dristig og vågalt.

En spansk avis kåret den til og med til kronprinsbryllupets mest vågale.

- Kjolen ble slaktet. Den ble kalt både grell og vulgær, og ble virkelig bryllupets store snakkis. Den er jo unektelig spesiell, og en typisk elsk-hat-kjole. Prinsessen viste nok en gang at hun er modig og tørr å gå sine egne veier, og hennes i utgangspunktet gode tanke, var jo at det skulle være en hyllest til Spania, minnes Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer