P3-Line reiste jorda rundt uten penger

Her er noen av høydepunktene fra turen.

(Dagbladet): I sommer kom NRK P3-reporter Line Elvsåshagen (25) seg jorda rundt uten penger til verken reise, mat eller overnatting.

Det helt uten tidligere backpackererfaring.

I kveld er det premiere på tv-serien om turen, «Line jorda rundt», på NRK3.

I den forbindelse deler den uredde reporteren noen bilder fra høydepunkter fra de seks ukene i utlendighet (se bildeserien over).

I løpet av turen har hun blant annet jobbet som renholder på hotell, sovet blant krokodiller og edderkopper i jungelen, lært seg å bølgesurfe, reist langs verdens farligste vei, tatt sitt livs første kalde dusj og fikset seg overnatting ved hjelp av sjekke-appen Tinder.

Hun nøt nok visse privilegier andre backpackere kan se langt etter. Som profilert NRK-reporter ble hun fulgt av utenlands-bosatte nordmenn på sosiale medier, og kunne bli påspandert mat.

Og ja - hun kom seg rundt planeten, innom alle verdensdeler (bortsett fra Antarktis) - og trygt hjem til Norge og premierefesten som går av stabelen i kveld.

STRANDLIV: - Her jobbet jeg som hushjelp på et luksushotell i Malawi, serverte britiske gjester hvitvin og rødvin, redde opp senger og vasket rom.
PÅ SYKKELTUR: - Dette er den såkalte Death Road i Bolivia, verdens farligste vei, der det dør 300 personer hvert år. Skikkelig skummelt!
EN HÅNDSREKNING: - Jeg fikk "matpakke" av Camilla, en norsk kvinne bosatt i Bolivia som jeg traff på Instagram.
ROMANTIKK: - Jeg klina med en fyr jeg traff i en bar på Byron Bay i Australia. En annen gang overnattet jeg hos en fyr jeg traff på Tinder. han ville at jeg skulle sove i senga hans, men det turte jeg ikke, så jeg overnattet i et telt i hagen hans.
SURFET: - Jeg klarte faktisk å stå på brettet etter bare atten forsøk, og var veldig stolt! Så kolliderte jeg med en 50 år gammel dame på den siste bølgen jeg surfet.
FRILUFTSLIV: - Overnatting i hengekøye i Amazonas-jungelen. Her er jeg tjue meter unna en krokodille og 30 meter unna en tarantella. Sov ikke så mye den natta.
BORTSKJEMT: - I St. Petersburg bodde jeg hos en fattig kvinne og måtte for første gang i mitt liv dusje i kaldt vann. Da følte jeg meg bortskjemt.