Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

På besøk hos nok en verdensstjerne

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett holder sin indre krets eksklusiv.

I FINSTASEN: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise på Starlite-gallaen i Marbella. Prinsessa hadde på seg norsk design for anledningen, mens Verrett hadde på seg fjær. Foto: NTB scanpix
I FINSTASEN: Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise på Starlite-gallaen i Marbella. Prinsessa hadde på seg norsk design for anledningen, mens Verrett hadde på seg fjær. Foto: NTB scanpixVis mer

Det har skjedd mye i livene til prinsesse Märtha Louise (47) og den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44), siden de i mai bekreftet at de var i et forhold. Paret har blant annet tilbrakt rolige dager i Norge, men har også vært på farten i både London og Los Angeles. I sistnevnte by tilbrakte de tid med skuespiller Gwyneth Paltrow (46), som kjenner Verrett fra gammelt av.

Rundt dem har det også hendt en hel del. Nylig uttalte prinsessa at hun skal slutte å bruke tittelen sin i profesjonelle sammenhenger, etter at debatten rundt nettopp dette hadde rast i inn- og utland i flere måneder.

Verrett har på sin side vært tydelig på at den siste tida ikke har vært enkel, fordi han blant annet har fått kommentarer på at en med hans hudfarge ikke bør inn på Slottet.

Det har, med andre ord, stormet rundt paret nærmest kontinuerlig siden mai. Nå nyter de et par avslappende dager i Marbella, og det er ikke i hvilket som helst selskap. På Instagram kan den påståtte sjamanen nemlig dele at han og kjæresten har vært på besøk hos selveste Antonio Banderas (59).

Hyller Hollywood-stjerna

Det skal nevnes at det ikke er helt uten grunn at paret har tatt turen til den spanske perla. Verrett deler med følgerne sine at de var hos Banderas, som for øvrig er kjent fra en rekke store actionproduksjoner, da Starlite-gallaen ble arrangert i byen.

- Tusen takk til Antonio Banderas som hadde min kjæreste og meg på besøk i sitt flotte hjem med sine vakre venner, skriver Verrett blant annet, og forklarer videre at det har vært deilig å ha et par dager med latter og avslapning i Spania.

Verrett har også kommentert et av Banderas sine bilder fra gallaen, der han omtaler ham som «bror». Banderas har arrangert veldedighetsgallaen siden 2009. Mellom slagene har han vært å se i en rekke filmer og serier. Mest kjent er han derimot kanskje fra filmen om den maskerte helten Zorro, som utkom i 1998.

FILMSTJERNE: Antonia Banderas og Catherine Zeta-Jones avbildet sammen i Zorro-oppfølgeren «The Legend of Zorro» fra 2005. Foto: Snap Stills/REX/ NTB scanpix
FILMSTJERNE: Antonia Banderas og Catherine Zeta-Jones avbildet sammen i Zorro-oppfølgeren «The Legend of Zorro» fra 2005. Foto: Snap Stills/REX/ NTB scanpix Vis mer

Starlite-gallaen og dens tilhørende festival arrangeres årlig av Banderas, og har som formål å samle inn penger til veldedige organisasjoner.

De filantropiske målene de har valgt seg ut inkluderer bedring av utdanningssystemet, helse og svakerestilte i samfunnet.

FIKK PRIS: Prinsesse Märtha Louise fikk pris i Marbella for sitt humanitære arbeid. Det får hun masse skryt av kjæresten for. Foto: NTB scanpix
FIKK PRIS: Prinsesse Märtha Louise fikk pris i Marbella for sitt humanitære arbeid. Det får hun masse skryt av kjæresten for. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vant pris

Priser deles også ut årlig, og en av årets mottakere var prinsessa. Verrett legger ikke skjul på hvor stolt han er av kjæresten, som for øvrig gikk i norsk design for anledningen. Hun hadde nemlig på seg en mønstret kjole fra TSH.

- Jeg var heldig nok til å bli med min vakre, mektige og inspirerende gudinne, prinsesse Märtha Louise, som fikk pris for det humanitære arbeidet hun gjør på denne jorda. Jeg bukker for henne og alle som støtter mennesker, kultur og at liv kan få muligheten til å spire og overleve, skriver han blant annet.

Prinsessa hadde på dette tidspunktet ikke uttalt seg om hederen selv, og det er ikke kjent spesifikt hvorfor hun har mottatt prisen. Märtha Louise er beskytter for flere foreninger, deriblant Foreningen for muskelsyke, Norges Blindeforbund, Norsk Revmatikerforbund og Ridderrennet.

ELSKER NORGE: Torsdag morgen besøkte prinsesse Märtha Louise (47) og hennes nye kjæreste, den selvutnevnte «sjamanen» Durek Verrett (44), studioet til «God morgen Norge» på Aker Brygge. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

I tillegg har hun sitt eget fond, der avkastningen brukes til å hjelpe barn i Norge med funksjonshemninger. Fondet mottar i underkant av 100 søknader i året, og tildelte i fjor midler til 41 av søkerne.

Prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen opplyser overfor Dagbladet om at de ikke ønsker å kommentere saken. Durek Verrett opplyser også om at han ikke har noen kommentar, fordi publisisten hans har frarådet ham å prate med Dagbladet.

MÄRTHA OG SJAMANEN: Fire damer som var til stede under under showet i Tromsø forteller om sin opplevelse. Video: Eric Kama Steinberg. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Takker for prisen

Tirsdag ettermiddag valgte prinsessa derimot å takke for prisen på Instagram, hvor hun blant annet skriver at hun føler seg beæret.

- Vi er alle ledere i nye tider, i våre egne liv, for våre venner, våre barn og hvem enn vi berører på veien. Det er hver og en av oss sitt ansvar å være den forandringen. Å tenke utenfor boksen og de mønstrene som vi har lært å følge, skriver prinsessa, og legger til:

- Det er ikke ved å følge de eksisterende mønstrene at vi skaper en endring. Hvis vi alle tør å oppdage hvem vi virkelig er - og ikke hvem vi har blitt lært til å tro at vi er - og leve av våre sanne krefter og indre visdom, vil vår verden endre seg. Takk for at dere hedrer denne sannheten, skriver hun.

Usikker framtid

Märtha Louises kjærlighetsforhold har det med å skape overskrifter, og denne gangen har ikke vært noe unntak. Det har vært skrevet side opp og ned om relasjonen med Verrett, noe som til tider har vært krevende.

Det kunne hun selv fortelle i et nylig intervju med magasinet Tara.

- Tidligere følte jeg meg invadert og jeg mistet kraften min i det. Dermed mistet jeg også kontrollen over mitt eget liv. Det var ingenting som var privat.

Paret har så langt hatt et avstandsforhold, og mens prinsessa tidligere har uttalt overfor Svensk Damtidning at hun gjerne blir samboer med kjæresten, røpet hun overfor Tara at de ikke har noen konkret plan.

47-åringen bor som kjent i Norge sammen med sine tre døtre, mens Durek Verrett er bosatt i Los Angeles.

MÄRTHA OG SJAMANEN: Etter å ha introdusert hva kvelden skal inneholde, ba prinsesse Märtha Louise pressen om å forlate lokalet i Tromsø. Video: Eric Kama Steinberg / Steinberg Mediaproduksjon Vis mer

- Jeg ser ikke langt framover. Jeg vet jo ikke hvordan dette vil gå og hvor lenge vi er sammen. Vi bygger sakte, men sikkert et fundament for framtida, sa hun.

Prinsessa ønsket imidlertid ikke å svare på om de greier å holde kontakt hver dag når avstanden er så stor.

- Han omfavner hele meg uten spørsmål eller frykt. Han får meg til å le mer enn noen andre og har den dypeste visdom å dele. Jeg føler meg så glad og velsignet for at han er kjæresten min, skrev Märtha blant annet da hun avslørte kjærestenyheten på Instagram denne våren.