Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

På foredrag med Durek og Märtha Louise: - Jeg ble veldig overrasket

Komiker Zahid Ali dro på seminar med prinsessen og «sjamanen».

PÅ SEMINAR: Komiker Zahid ALi er blant dem som har sett prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek sitt foredrag. Foto: Bjørn Langsem/ NTB Scanpix
PÅ SEMINAR: Komiker Zahid ALi er blant dem som har sett prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek sitt foredrag. Foto: Bjørn Langsem/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foredraget til sjaman Durek og prinsesse Märtha Louise var morsomt og nedpå, synes komiker Zahid Ali.

- Det var et helt greit motivasjonsseminar, sier han.

- Jeg ble veldig overrasket over hvor nedpå og annerledes foredraget var i forhold til hvordan mediene har framstilt det. Jeg hadde nesten ventet ofring av dyr og sexorgier, men dette var jo et helt vanlig motivasjonsseminar, sa komiker Zahid Ali til pressen utenfor Edderkoppen scene i Oslo onsdag kveld.

Han overvar seansen sammen med komiker og performancekunstner Shabana Rehman, som også fikk en positiv opplevelse av å se prinsessen og hennes nye kjæreste sammen på scenen.

- De utfylte hverandre godt. Det var fint og nedpå, sier hun.

AVLYST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett får ikke holde arrangement i St. Petri kirke i Stavanger likevel Vis mer

De kan derimot ikke forstå hvorfor Durek Verrett kaller seg sjaman. Hans del av foredraget hadde ingenting med sjamanisme å gjøre, men framsto som «et motivasjonsseminar fra en foredragsholder man har sett mange ganger før», ifølge Zahid Ali.

- Men Märtha var morsom. Hun var verdt billetten alene, sier han.

Hovedpersonene selv hastet forbi pressekorpset utenfor den tradisjonsrike revyscenen i Oslo sentrum, uten å gi noen kommentarer.

«Klarsynt» i salen

Også Lilli Bendriss fra TV-serien «Åndenes Makt» var til stede på Edderkoppen denne onsdagskvelden. Hun gledet seg stort til hva hun hadde i vente.

- Jeg er her fordi jeg har veldig lyst til å møte dem. Jeg er veldig åpen for energier og jobber med energier selv, og vet hvordan det kan berøre mennesker, sier Bendriss, blant annet kjent som angivelig klarsynt i TV-serien «Fornemmelse for mord».

ÅPENHJERTIG: Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Derek Verrett blir emosjonelle under intervjuet med Dagbladet. Video: Madeleine Liereng Vis mer

70-åringen, som selv har måttet tåle sin andel kritikk for sin virksomhet, mener det er tøft av prinsessen å stå gjennom stormen slik hun gjør.

- Jeg mener kritikken mot henne har vært urettferdig. Skal man komme med kritikk, bør den være saklig. Men det at prinsessen velger å stå i det tross så mye motstand, skal vi ta av oss hatten for, sier 70-åringen.

- Tråkker over grenser

Ali, som er ateist og ikke tror på verken religion eller sjamanisme, er enig i at kritikken mot prinsessen har gått for langt og tidvis minner mer om mobbing. Han setter dog spørsmålstegn ved beslutningen om å bruke prinsessetittelen i denne sammenhengen.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

- Hun tråkker over noen grenser for hva man burde melke prinsessetittelen for, og jeg reagerer på at hun bruker det i business-sammenheng på denne måten, sa han til NTB før foredraget.

Showet har vært utsolgt i god tid før det gikk i gang klokken 19 onsdag. Ingen fra kongehuset var blant dem som hadde kjøpt billett.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, avviste i en tekstmelding til VG onsdag at representanter fra Slottet og kongefamilien har vært til stede, eller vil være til stede under foredrags- og workshopturneen til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!