NXIVM:

På innsida av sex-kulten

- Den første kvinnen på bordet skreik og vred seg i smerte.

SEX-KULT: Allison Mack, Keith Raniere og Lauren Salzman er alle tiltalt for menneskehandel og misbruk av flere kvinner i sex-kulten DOS, en undergruppe av organisasjonen NXIVM. Foto: NTB Scanpix
SEX-KULT: Allison Mack, Keith Raniere og Lauren Salzman er alle tiltalt for menneskehandel og misbruk av flere kvinner i sex-kulten DOS, en undergruppe av organisasjonen NXIVM. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«NXIVM er et fellesskap styrt av humanitære prinsipper, som søker å styrke mennesker og svare på viktige spørsmål om hva det betyr å være menneske. (...) Med unike verktøy som fremmer suksess, både internt og eksternt, hjelper NXIVM mennesker å innse potensialet de har i seg».

Slik beskrives gruppa NXIVM på sine nettsider, som ei selvhjelpsgruppe. Det viser seg imidlertid at sannheten skal være en helt annen, etter at FBI det siste året har etterforsket både gruppa, grunnleggeren og flere medlemmer.

I slutten av mars i fjor ble hjemmet til den påståtte kultlederen Keith Raniere (58) raidet av FBI, og ikke lenge etter ble han arrestert av det føderale politiet i Mexico.

En måned seinere ble «Smallville»-skuespilleren Allison Mack (36) arrestert og tiltalt for menneskehandel. Mack sa seg skyldig i saken denne måneden, og risikerer alt fra 15 til 40 år i fengsel når den endelige dommen faller i september.

Raniere står tiltalt for en rekke lovbrudd, deriblant sexhandel, pengeutpressing og besittelse av barnepornografi når rettssaken mot ham begynner seinere denne måneden. Han benekter alt dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer