<strong>SAMMEN I TYKT OG TYNT:</strong> Petter Stordalen snakker i varme ordelag om kona Gunhild, og alt hun har klart å utrette - på tross av å være alvorlig syk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SAMMEN I TYKT OG TYNT: Petter Stordalen snakker i varme ordelag om kona Gunhild, og alt hun har klart å utrette - på tross av å være alvorlig syk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

GUNHILD OG PETTER STORDALEN

- På mange måter er det bra for forholdet vårt at Gunhild går for halv maskin

Petter Stordalen berømmer kona i stort intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et større intervju med svenske Expressen åpner Petter Stordalen (54) blant annet opp om karrieren, forholdet til sine tre barn, og kjærligheten til kona Gunhild (38).

Foruten å berømme 38-åringen for sin innsats når det kommer til arbeidet med Eat, forteller Petter også om hvordan forholdet dem imellom er blitt påvirket av konas livstruende bindevevssykdom systemisk sklerodermi.

- På mange måter er det bra for forholdet vårt at Gunhild går for halv maskin, fordi hun har mye større kapasitet enn det jeg har, sier 54-åringen til avisa.

Det var Gunhild selv som i fjor uttalte at kroppen «ikke fungerer som den skal», og at hun i motsetning til det å være frisk nå «trenger mye mer søvn enn tidligere».

- Sover mer

Overfor Expressen forklarer Petter at han ikke merker noe til det faktum at kona «går for halv maskin», og at han bøyer seg i støvet for alt hun har klart - og fortsatt klarer å utrette.

- Jeg synes hun jobber nesten like mye som tidligere. Hun sover kanskje litt mer, og det er bra. Men hun er så dedikert, reiser så mye og prioriterer så knallhardt at jeg bare er utrolig imponert over kjæresten min, sier han og fortsetter:

- Hun er på mange måter mannen i forholdet, som reiser rundt og tror hun skal redde verden, mens jeg tror på henne. Når jeg ser på det jeg har utrettet i dag, når jeg bare Gunhild til knærne.

SEMINAR I OSLO: Initiativtaker for EAT, Gunhild Stordalen, fortalte hva de skal gjøre i det store samarbeidsprosjektet mellom EAT, NFF og Bama. Video: Scanpix Vis mer

- Ville ikke byttet det bort

38-åringen har gjennomgått flere tøffe behandlinger de siste åra, og i fjor uttalte Petter at Gunhilds tidligere stamcelletransplantasjoner har gått bra.

Han la imidlertid vekt på at behandlingene er eksperimentelle, og at det dermed er umulig å vite når eller om kona vil bli frisk.

- Jeg ville gjort alt i verden for at Gunhild ikke skulle bli rammet av sykdommen. Samtidig ville jeg ikke byttet bort de siste 2,5 - 3 årene. Jeg har lært masse. Krevende situasjoner har også mange lyspunkter. Det er viktig å holde på humøret, troen og håpet. Og det kommer fra meg som er agnostiker. Jeg vet at det finnes en enorm kraft i troen og håpet.

BEHANDLING: Maureen Brodrick fikk behandling mot systemisk sklerose i Nederland. Behandlingen er foreløpig ikke godkjent, men har gitt Maureen et bedre liv hjemme i Redcar nord i England. Dette er samme syksom Gunnhild Stordalen lider av. Video: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Ikke redd for å dø

Gunhild har selv vært åpen om sykdommen flere ganger, blant annet da hun ledet det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» i juni i fjor.

- DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen snakket om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» fredag 16. oktober. Video: NRK Vis mer

- I dag, når du lytter til dette, er cellegiften på ny i ferd med å ødelegge beinmargen min. Ingen kan vite hva resultatet blir. Men det vil bli min største personlige kamp til nå. Det vil bli en kamp om liv og død, sa Stordalen til svenske P1 om behandlinga ved Universitetssykehuset i Utrecht i Nederland.

Videre i radioprogrammet fortalte Eat-grunnleggeren at hun ikke lenger er redd for å dø. Samtidig var 38-åringen tydelig på at hun er sulten på livet som aldri før.

Stordalens siste ord i «Sommar i P1» lyder nemlig som følger:

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer