Mie Mack Cappelen:

På Rhodos: - Absolutt ingen informasjon

Er på ferie på Rhodos. - En trist følelse, sier hun til Dagbladet.

FERIE: Mie Mack Cappelen er på Rhodos. Øya har de siste dagene vært utsatt for massive skogbranner. Foto: Privat
FERIE: Mie Mack Cappelen er på Rhodos. Øya har de siste dagene vært utsatt for massive skogbranner. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har det brutt ut massive skogbranner på den greske øya Rhodos, som har rammet en rekke feriedestinasjoner. Titusenvis av turister og lokale har blitt evakuert - deriblant til Rhodos by, som ligger et stykke unna brannene og røyken.

Der befinner også den tidligere realitydeltakeren Mie Mack Cappelen seg. Hun ankom byen fredag kveld sammen med en venninne, og skal etter planen reise hjem natt til torsdag.

Cappelen er ikke direkte berørt av brannene, men merker konsekvensene.

BRUDD: Reality-profilene går hvert til sitt og Mie Cappelen åpner opp om en tung tid. Video: Mie Mack Cappelen på Youtube / Rød Løper. Reporter/klipp: Celina Morken. Vis mer

Uten vann og strøm

- Vi mistet vann i forigårs på kvelden, så var det borte hele natta og morgenen. Så var vi jo ikke på hotellet, så jeg vet ikke hvor lenge det var skrudd av, men da vi kom hjem igjen i går ettermiddag var det tilbake. Og strømmen har blitt tatt noen timer her og der, mest på kveldene, forteller hun til Dagbladet.

Hun forteller at de mandag kveld satt på hotellrommet i to timer i mørket. Uten strøm var det ikke mye venninnene kunne gjøre.

- Vi kunne ikke lade eller ha på aircontition. Restaurantene har ikke noe lys og gatene er helt mørke. Dette påvirker oss veldig lite i forhold til hvordan det påvirker mange andre, så vi kan jo leve uten strøm og vann når vi vet hvor forferdelig det er for andre, forteller hun.

Cappelen delte mandag kveld en video av området utenfor hotellet på Instagram. Der ser man at det er bekmørkt.

MØRKT: Ingen gatelys var å se utenfor Cappelens hotell på Rhodos. Foto: Skjermdump fra Instagram
MØRKT: Ingen gatelys var å se utenfor Cappelens hotell på Rhodos. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Ingen informasjon

Cappelen reiste nedover på egenhånd, og har derfor ikke noe reiseselskap i ryggen.

- Det er absolutt ingen informasjon her. Ikke for oss, ikke for lokale. Ingen får informasjon, sier hun.

Cappelen tror ikke brannen når Rhodos by, men snakker en del med bekjente som befinner seg nærmere de brannrammede områdene. Uten informasjon fra dem, hadde hun ikke visst hvordan situasjonen er.

- Det føles veldig rart. Det eneste vi merker her er jo strømmen og vannet, og så har vi ikke fått så mye nye håndklær på rommene. Jeg tror de ikke får levert nytt på grunn av situasjonen og at de ikke prioriterer det, sier hun, og fortsetter:

- Utenom det lever folk helt normalt, og det er egentlig det eneste vi kan gjøre. Jeg prøver å tenke at vi er ganske heldige som har det fint oppi alt det her. Jeg ser jo hvordan folks hjem blir brent ned, og tenker at så lenge vi har et sted å sove, så har vi det jo fint. For meg er det mest en trist følelse, men vi har det fint etter forholdene, forsikrer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer