Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Svensk suksessrapper:

Pågrepet for drap på kamerat

En av Sveriges mest populære artister sitter i varetekt etter at kameraten ble skutt i hodet natt til nyttårsaften.

MISTENKT FOR DRAP: Yasin Byn sitter i varetekt bare én måned etter at han var ferdig med å sone for våpendom. Foto: Skjermdump/Instagram
MISTENKT FOR DRAP: Yasin Byn sitter i varetekt bare én måned etter at han var ferdig med å sone for våpendom. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer

Yasin Abdullahi (21), som går under artistnavnet Yasin Byn, sitter i varetekt etter at en 20 år gammel mann ble skutt i hodet 30. desember, skriver Expressen.

20-åringen ble funnet i en bil i Rinkeby med skuddsikker vest på. Da politiet kom til stedet var mannen fortsatt i live, men døde kort tid seinere på sykehus.

Flere maskerte personer ble sett løpende fra stedet, og samme natt ble tre menn pågrepet i en bil på Södermalm i Stockholm. Siden ble ytterligere to personer pågrepet i nærområdet, skriver avisa.

Totalt sju mistenke ble satt i varetekt, alle med tilknytning til det kriminelle nettverket Shottaz. To ble tidlig løslatt, og ytterligere to ble sluppet ut etter fengslingsmøte i Solna tingrett fredag, ifølge Expressen.

UPROVOSERT VOLD: Brødreparet Rafael og Paulo Domingos, som utgjør duoen «Snow Boyz», ble pågrepet av politiet da de var på byen. . Video: Marte Klausen/Øystein Sæthre Vis mer

Topper Spotify

Én av de tre som fortsatt sikker i varetekt er Abdullahi, som var venn av drapsofferet.

Rapperen er stor på Spotify med millioner av avspillinger og en halv million månedlige lyttere. Han topper på nåværende tidspunkt den svenske topplista på strømmeplattformen med låta «XO». Totalt har han fem låter inne på topp 50-lista i landet.

Tema i låtene er våpen, drap og narkotika.

Han er ifølge politiet også tilhørende kjernen i den kriminelle gjengen. Ifølge Expressen er nettverket Shottaz en del av en blodig gjengkrig sammen med den rivaliserende gruppen Dödspatruljen, hvor flere er drept som følge av konflikten.

Nylig løslatt

21-åringen har nylig sonet to år og tre måneder for grovt våpentyveri. Lovbruddet ble begått sammen med den nå avdøde 20-åringen, som også var en del av Shottaz.

Rapperens forsvarer Frida Wallin ønsker ikke å kommentere saken overfor Expressen, og svarer ikke på hvordan klienten stiller seg til skyldspørsmålet.

Avisa har også intervjuet den kjente kriminologen og kommentatoren Leif GW Persson, som sier at det ikke er uvanlig med drap innenfor gjengenes egne rekker.

- Det skjer hele tiden. Ikke bare blant dem, men også blant eldre organiserte kriminelle grupper. Som for eksempel motorsykkelgjenger, det hender at de dreper hverandre, til tross for at de tilhører samme gjeng, sier han.

- Det er nesten aldri oppklaring på de sakene, fortsetter han.