R. Kelly:

Pågrepet på torsdag. Nå er skandaleartisten løslatt

Noen har betalt ned artistens gjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare noen timer etter at han opprørt og knust i et tv-intervju med CBS åpnet opp om den pågående overgrepssaken mot ham, ble skandalerartisten R. Kelly (52) pågrepet natt til torsdag.

Intervjuet handlet om de mange anklagene mot Kelly, hvis egentlige navn er Robert Sylvester Kelly, men arrestasjonen skyldtes at han rett og slett ikke hadde betalt barnebidrag. Det dreide det seg om en sum på 1,5 millioner norske kroner.

Totalt har artisten tre barn med ekskona Andrea Kelly. Den yngste sønnen hans er under 18 år, og har derfor fortsatt krav på penger fra far.

OVERGREPSSIKTET: R&B-artisten R. Kelly snakker ut for første gang etter overgrepssiktelsen. Video: CBS/CNN. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Løslates

Han var forberedt på å betale deler av beløpet da han møtte opp til høringen tidligere denne uka, men hadde ikke anledning til å betale alt. Det ble han samme dag pågrepet for. Nå er dagene hans bak lås og slå derimot over - i hvert fall inntil videre. Nyhetsbyrået AP skriver lørdag kveld at artisten er ute av fengsel, fordi noen har betalt ned gjelden hans.

Tidligere denne uka var politiet klare i sin tale, da de sa at han ikke kom til å bli løslatt før hele summen var nedbetalt.

PÅGREPET: R. Kelly ble tidligere denne uka pågrepet. Nå løslates han. Foto: Reuters / NTB scanpix
PÅGREPET: R. Kelly ble tidligere denne uka pågrepet. Nå løslates han. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Sophia Ansari, talsperson for sheriffkontoret i Cook County, bekrefter overfor nyhetsbyrået at han slapp ut av fengsel lørdag ettermiddag amerikansk tid.

Gjelden hans ble nedbetalt lørdag morgen, men de vet ikke selv hvem som har betalt, og dermed sørget for at Kelly nå er en fri mann.

- Alle lyver

De få dagene i fengsel er derimot den minste bekymringen han har om dagen.

R. Kelly er siktet for ti tilfeller av seksuelle overgrep mot fire personer - hvorav tre skal ha vært mindreårige da overgrepene fant sted. 52-åringen nektet straffskyld i retten.

Tirsdag tok han bladet fra munnen for første gang siden overgrepssiktelsen. Det gjorde han overfor CBS. Også her insisterte han på at anklagene er løgn og rene rykter.

- Med alt jeg har vært gjennom … Hvor dum hadde jeg vært? Dette er så dumt. Bruk fornuft, sa Kelly.

Han var tydelig opprørt i intervjuet, der han tidvis ble veldig følsom, kjempet mot tårene og snakket bedende inn i kameraet. Han mener alle kvinnene lyver.

Førstehåndsberetninger, politietterforskning og rettsdokumenter er noen av kildene som brukes til å tegne en tidslinje av påstått seksuell, psykisk og fysisk mishandling av afroamerikanske kvinner under 18 år.

Sex og vold

En anklager skal ha vært 16 år gammel da hun møtte Kelly. De skal ha møttes da sangeren ga henne en autograf utenfor rettslokalene hvor han ble frifunnet for barnepornoanklager. Ifølge påtalemyndigheten hadde de sex flere ganger.

Ifølge dokumentet skal han også ha slått henne, tatt kvelertak på henne og spyttet på henne, skriver AP. Påtalemyndigheten sier de har funnet DNA fra R. Kelly på ei trøye jenta hadde på seg en gang de skal ha hatt sex.

R. Kelly overga seg til politiet i februar, etter at politiet sendte ut en arrestordre. Hvert av de ti punktene i siktelsen har ei strafferamme på sju år. Dermed risikerer artisten opp til 70 år i fengsel dersom han blir dømt.

Selv om R. Kelly har vært omringet av rykter og anklager i over to tiår, har han også hatt stor suksess som artist. Han har også skrevet hitlåter for artister som Céline Dion, Michael Jackson og Lady Gaga og samarbeidet med Jay-Z og Usher.

Plateselskapet Sony Music har brutt samarbeidet med R. Kelly.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer