Andrew Tate

Pågrepet

Influenser Andrew Tate er pågrepet, melder rumenske medier.

PÅGREPET: Andrew Tate er pågrepet for menneskehandel. Foto: Splash News / NTB
PÅGREPET: Andrew Tate er pågrepet for menneskehandel. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kontroversielle og omstridte influenseren Andrew Tate (36) skal være pågrepet for menneskehandel i Romania, det melder rumensk politi.

Pågripelsen skjer måneder etter at 36-åringen selv åpent benektet anklager om menneskehandel og seksuell utnyttelse av kvinner.

Fire pågrepne

I en pressemelding kommer det fram at det er pågrepet fire mennesker i forbindelse med saken, som er blitt etterforsket over tid. Ingen navngis i pressemeldingen, men det skal dreie seg om to britiske menn, og to med rumensk statsborgerskap.

Pågripelsene gjelder menneskehandel og voldtekt.

De to britiske mennene skal ha brukt taktikk som å late som at de er forelsket i kvinner og få dem til å føle seg elsket, for så å lure dem til et hus der de skal ha blitt holdt mot sin vilje, kommer det fram i pressemeldingen.

KÅT: Kjendisene deler sine ærlige meninger om det bannlyste internettfenomenet Andrew Tate. Video: Rød Løper. Vis mer

«Hensikten skal videre ha vært å utøve fysisk vold og mental tvang gjennom trusler, konstant overvåking, kontroll og påberope seg påstått gjeld, for så å seksuelt utnytte ofrene ved å tvinge dem til å utføre pornografiske demonstrasjoner med det formål å produsere og formidle materiale av en slik art gjennom sosiale medie-plattformer», heter det videre i pressemeldingen.

Det skal være seks ofre i saken så langt. I tillegg til Tate, skal også hans bror Tristan Tate være blant de pågrepne.

Benektet påstandene

Tate har i lengre tid bodd i Romania. I april ble huset hans ransaket av lokalt politi etter å ha mottatt tips om at en kvinne ble holdt i huset mot sin vilje.

Han benektet påstandene, men har vært under etterforskning siden.

Tate har det siste året vært svært omstridt på sosiale medier, på grunn av sine uttalelser blant annet om kvinner og kvinners rolle i et ekteskap. Han har også vært i hardt vær for det flere mener er et pyramidespill.

Den britisk-amerikanske influenseren opprettet nemlig et program, der han gjorde det mulig for sine følgere å tjene provisjon på å registrere nye medlemmer og oppfordret dem til å legge ut videoer av ham, ifølge The Guardian.

Tidligere denne uken skapte han igjen overskrifter, da han spydig twitret klimaaktivist Greta Thunberg, som ikke hadde noen problemer med å slå hardt tilbake med et syrlig stikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer