DREPT: Den pakistanske modellen ble funnet drept lørdag morgen. Nå leter politiet etter broren som er mistenkt for å ha kvalt henne til døde. Foto: AP Photo/M. Jameel
DREPT: Den pakistanske modellen ble funnet drept lørdag morgen. Nå leter politiet etter broren som er mistenkt for å ha kvalt henne til døde. Foto: AP Photo/M. JameelVis mer

Pakistansk modell og sosiale medier-profil drept

Qandeel Baloch var en kjent profil i Pakistan, når er hun drept i det politiet påstår er et «æresdrap».

(Dagbladet): Den pakistanske sosiale medier-kjendisen og modellen Qandeel Baloch skal være drept av sin bror i et såkalt «æresdrap» i provinsen Punjab i Pakistan. Det skriver Associated Press.(AP)

– Qandeel Baloch ble kvalt. Det er tilsynelatende et æresdrap utført av hennes bror, sier en talsperson for det lokale politiet AP.

26-åringen var en fremtredene person i sosiale medier, og mange omtaler henne som Pakistans svar på realitykjendisen Kim Kardashian.

Kvalt

Balochs foreldre skal ha fortalt politiet at det var en av Baloch seks brødre som skal ha kvalt henne til døde, sier talsperson for det lokale politiet, Nabila Ghazanfar, til AP.

Hun fortalte videre at politiet nå leter etter broren som skal ha forsvunnet like etter at Baloch ble funnet død.

Kontroversiell

Nylig var den kontroversielle modellen i hardt vær, etter at hun delte flere bilder og en video av seg selv sammen med Mufti Qavi, en muslimsk geistlig.

Hun påstod at de to sammen skulle ha drukket brus og røyket sigaretter sammen, under fastemåneden ramadan.

Qavi på sin side, hevder de to kun snakket sammen.

Etter at bildene kom ut skal Qavi ha mistet sin plass i komiteen som bestemmer når ramadan begynner og avsluttes.

Strengere lover

Nylig søkte Baloch om beskyttelse fra myndighetene i Pakistan, etter å ha mottatt anonyme dødstrusler fra flere hold. Det skal hun ikke ha fått innvilget.

Flere hundre pakistanske kvinner blir drept hvert år i såkalte æresdrap.

På nettstedet Twitter etterlyser blant annet filmskaper Sharmeen Obaid, som har laget film om temaet æresdrap, nye lover for å beskytte kvinner.

Mange uttrykker sin sorg og etterlyser nye lover under hastaggen #QandeelBaloch lørdag.