Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Flystyrten i Pakistan:

Pakistansk sangstjerne antatt omkommet i flykrasjet

Junaid Jamshed og hans familie var på ulykkesflyet.  

VAR PÅ FLYET: Den pakistanske popstjerna, designeren og religiøse lederen Junaid Jamshed er antatt omkommet i flystyrten onsdag ettermiddag. Foto: Joshua Sherurcij / Wikipedia 
VAR PÅ FLYET: Den pakistanske popstjerna, designeren og religiøse lederen Junaid Jamshed er antatt omkommet i flystyrten onsdag ettermiddag. Foto: Joshua Sherurcij / Wikipedia  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ettermiddag begynte de første meldingene om en flystyrt i Pakistan å tikke inn. Sky News og Reuters opplyste en talsperson for det regionale politiet at flyet til Pakistan International Airline skal ha styrtet nord i landet.

Al Jazeera skriver at det totalt skal ha vært 47 personer om bord. Ifølge passasjerlistene var én av disse den tidligere popstjerna Junaid Jamshed (52).

Det skriver både Daily Pakistan og pakistanske Tribute.

Stor i hjemlandet

Sangeren, som de siste åra har markert seg som både foredragsholder, skuespiller, motedesigner og religiøs leder, skal ha vært på flyet sammen med både kona og barna sine.

Som vokalist i gruppa Vital Signs slo han gjennom i 1987, med et album som hadde samme navn som gruppa. Det toppet flere av listene i Pakistan, og banet veien for den store karrieren Jamshed etterhvert skulle få.

Singlene «Dil Dil Pakistan» og «Tum Mil Gaye». Sammenlagt har videoene flere millioner visninger på Youtube. Ifølge Tribute skal den kommersielle suksessen til bandet ha åpnet opp for en voksende rockeindustri i Pakistan.

I 1994 slapp artisten sitt første soloalbum, «Junaid of Vital Signs», som også ifølge de pakistanske mediene ble en hit. Han fulgte opp suksessen med ytterligere to soloalbum, som også skal ha solgt bra.

Pop-rocken ble på midten av 2000-tallet byttet ut med religiøs musikk, og han ga ut flere album som handlet om tro og islam. Som følge av disse sangene fikk han også mulighet til å holde foredrag og taler og religion, og skal blant annet ha fått være med som gjest i populære tv-programmer under fastemåneden Ramadan.

52-åringen har også laget klær, under klesmerket sitt J. Merket skal ifølge Tribute være for kvinner som ønsker å dekke seg til, og i reklamene bruker de ikke modeller.

- Pakistans nasjonalsang

På sosiale medier renner det over av kondolanser til den antatte avdøde folkehelten. Flere religiøse profiler og fotballspillere har blant annet skrevet sine siste hilsener til 52-åringen.

Den anerkjente sportsjournalisten Faizan Lakhani mener låtene hans er de uoffisielle nasjonalsangene til landet.

««Dil Dil Pakistan» er den uoffisielle nasjonalsangen til Pakistan og vil for alltid holde Junaid Jamshed levende i minnene våre», skriver han.

Den kjente religiøse tolkeren Mufti Ismail Menk er også blant dem som kondolerer.

«Jeg ble trist av å høre at Junaid Jamshed og kona hans døde i flystyrten. Måtte den allmektige gi letthet i denne tragedien», skriver han.

Kan ha styrtet i fjellene

Flyet forsvant på en innenlandsrute fra Chitral til Islamabad nord i landet da kontakten med cockpit ble borte, sier en talsmann for flyselskapet Pakistan International Airlines.

- Det hadde 37 passasjerer samt mannskap om bord da det ble borte, sier talsmannen, ifølge NTB.

Kontakten med passasjerflyet forsvant rett etter at det tok av fra flyplassen i Chitral, en turistby nær grensen til Afghanistan. TV-kanalen Geo News sier at sivile luftfartskilder oppgir at kontakten gikk tapt i 16.30-tiden lokal tid.

PIAs talsmann Daniyal Gilani opplyser at alle tilgjengelige ressurser er mobilisert for å finne flyet. Det er av typen ATR-42, et to motors turbopropellfly.

Ifølge en lokal politimann i Hawalian, som ligger mellom Islamabad og Chital, styrtet flyet i fjellene nordvest i landet. Redningsmannskaper forsøker å ta seg fram til stedet, melder Reuters.

Lokalbefolkningen har også sagt at de så flyet styrte i fjellene dit blant annet militære sender lete- og redningsmannskap

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!