Thomas Alsgaard:

- Pappa hadde vært stolt

Thomas Alsgaard har skydd dansegulvet hele livet, selv om foreldrene var danseløver.

ÅPEN: Thomas Alsgaard er denne høsten å se i «Skal vi danse» på TV 2, etter å ha blitt spurt flere ganger tidligere. Perioden han er inne i får ham til å tenke på faren. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅPEN: Thomas Alsgaard er denne høsten å se i «Skal vi danse» på TV 2, etter å ha blitt spurt flere ganger tidligere. Perioden han er inne i får ham til å tenke på faren. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hører man navnet Thomas Alsgaard (48), går nok ikke tankene til latinske rytmer og paljetter. Han har hele fem OL-gull, seks VM-gull og sju norske mesterskap på merittlista som langrennsløper, men denne høsten er skistøvlene lagt på hylla til fordel for lakksko.

Etter å ha blitt spurt utallige ganger, har han nemlig mannet seg opp til å bli med i «Skal vi danse». Han legger ikke skjul på at det har vært tøft å plutselig skulle bli danser.

- Det har vært helt utrolig vanskelig, for dette er helt nye måter å bevege seg på for meg. Rytmen og flyten på ski kan ikke sammenliknes med det man må gjøre på dansegulvet, humrer han overfor Dagbladet.

Alsgaard fikk ikke de beste poengsummene de to første helgene, noe som muligens overrasker mange. Han er vant med å vinne i både skisporet og på tv, som da han stakk av med seieren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i fjor.

Han har imidlertid ikke gått inn i dette med håp om å vinne. Deltakelsen er målet i seg selv, sier han fornøyd.

Fikk blackout

- Og hvis jeg skal være raus med meg selv, så har jeg lært mer dans enn jeg trodde skulle være mulig. Rikke og jeg har det kjempegøy på trening, og det føles bra. Vi sikter etter å jobbe hardt, og målet er å levere under hver sending. Føler vi at vi klarer det, har det ikke så mye å si om dommerne viser fram en treer eller en åtter, forklarer Alsgaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer