Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Pappablogger gjør som Fotballfrue

- Hvem vet, med en rumpe som dette, kanskje salget av hårete lammeullsgensere ville skutt rett til værs?

GLIMT I ØYET: Pappablogger Peter Kihlman mener Det Nyes seneste forside føles som et billig salgstriks. Foto: Peter Kihlman / Pappahjerte.blogg.no
GLIMT I ØYET: Pappablogger Peter Kihlman mener Det Nyes seneste forside føles som et billig salgstriks. Foto: Peter Kihlman / Pappahjerte.blogg.no Vis mer

(Dagbladet): Peter Kihlman driver bloggen «Pappahjerte», Norges største pappablogg. Med glimt i øyet skriver han i hovedsak om sitt familieliv, men i helga delte han sine tanker om den omstridte rumpe-forsida på den seneste utgaven av magasinet Det Nye

Her avbildes toppblogger Caroline Berg Eriksen med rumpa bar.

- Det virker kontraproduktivt å sette kvinnekampen 30 år tilbake ved å selge klær og sminke på en naken rumpe. Den grå genseren blir liksom litt anonym der den henger som et gammelt nachspielslips, skriver Kihlman på bloggen.    

- Skjønner ikke humoren Han utdyper overfor Dagbladet at innlegget er skrevet med glimt i øyet, men det ligger også alvor bak kritikken. Han mener magasinforsida føles som et billig salgstriks.

- Det virker unødvendig, og jeg skjønner ikke humoren. Ordspillet er i og for seg morsomt, men de kunne like gjerne skrevet «Tatt på fersken», og latt henne posere med en fersken, sier bloggeren og forfatteren til Dagbladet.

Ordspillet han viser til er «Tatt med buksa nede?» skrevet over blogger Caroline Berg Eriksens ene rumpeball. Kihlman synes det er ironisk at det å harselere med den omdiskuterte forsida har fungert nesten like bra som forsida i seg selv.

Innlegget hans er lest av langt flere enn hans faste lesere, og blitt kritisert av flere.

Fått kritikk Hatmail har han også mottat etter at han publiserte innlegget med tittel «Kjære Det Nye: Dette er helt ræva!» Her kan man også se Kihlmans egen versjon av rumpe-forsida, som han sarkastisk skriver at Det Nye heller kunne brukt.  

- Hvem vet, med en rumpe som dette, kanskje salget av hårete lammeullsgensere ville skutt rett til værs?  

KOPI: Pappablogger Peter Kihlman har laget sin versjon av Det Nyes seneste forside. Foto: Peter Kihlman / Pappahjerte.blogg.no
KOPI: Pappablogger Peter Kihlman har laget sin versjon av Det Nyes seneste forside. Foto: Peter Kihlman / Pappahjerte.blogg.no Vis mer

Bloggeren understreker at innlegget som skal være lest av nærmere 200 000, ikke er ment som kritikk mot Berg Eriksen.    

- Flere lesere har spurt om ikke bloggere burde støtte andre bloggere. Jeg hadde nok ikke takket ja til noe sånt selv, men har forståelse for at hun (Berg Eriksen, journ.anm.) ønsket det, sier han og fortsetter:

- Jeg ønsket å spille videre på Det Nyes billige ordspill, men det er noen lag av humor som er vanskelig å formidle i tekst. Men det er også et alvor her. Det er ikke snakk om såpeskum på panseret av en bil, men i den retningen. Hun kunne hatt på seg mer klær, men det ville gjerne solgt færre blader.

- Vi har nok bomma litt Redaktør i Det Nye, Karine Thyness, har fått med seg Pappahjertes kritikk. Hun synes det er synd at forsidens budskap ikke kommer godt nok frem, og at mange bare ser en naken kvinnekropp.    - Hvis det er sånn at våre lesere ikke liker denne forsiden, og ser på den som et billig salgstriks, da er det vi som har feilet. Hensikten var å tøyse med Caroline Berg Eriksens fasadebilde, og den bildeperfekte tiden vi lever i, sier Det Nye-redaktøren til Dagbladet.   - For meg er det viktig å få frem at dette var et forsøk fra både vår og Caroline Berg Eriksens side å vise at man kan være avslappet, ha det gøy og tulle med kropp. Jeg ser nå at det ikke har kommet godt nok frem. Vi har nok bomma litt, sier Thyness.   Hun synes likevel ikke at magasinet fortjener all kritikken blogger Peter Kihlman kommer med.   - Jeg synes det er ironisk at han som sier at forsiden er håpløs selv viser frem sin egen, nakne rumpe - og hylles for det, sier redaktøren.

FIKK KRITIKK: Det Nyes forside med bloggeren Caroline Berg Eriksen med rumpa bar. Foto: Faksimile
FIKK KRITIKK: Det Nyes forside med bloggeren Caroline Berg Eriksen med rumpa bar. Foto: Faksimile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media