SINT: «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen (20) reagerer kraftig på at et bilde av ham er brukt i en annonse for appen Feedo, som skal hjelpe brukerne å sile ut nyhetsinnhold. Foto: TV 3, Faksimilie av Dagbladet.no
SINT: «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen (20) reagerer kraftig på at et bilde av ham er brukt i en annonse for appen Feedo, som skal hjelpe brukerne å sile ut nyhetsinnhold. Foto: TV 3, Faksimilie av Dagbladet.noVis mer

«Paradise»-Carl Aksel stoppet nyhetsreklame: - Utrolig frekt

Brukt i annonse for nyhetsapp som «sveiper ham vekk».

(Dagbladet): «Få mer av det du liker. Vekk med det du ikke vil ha. Nyheter på din måte!»

Slagordet er hentet fra den nyoppstartede appen Feedo, en nyhetstjeneste som skal hjelpe deg å samle innhold du er interessert i å lese, og sile ut det du ikke vil ha.

I Feedos reklamekampanje, som blant annet var å se på Dagbladet.no i helga, er en artikkel som omhandler «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen (20) brukt som eksempel for «noe du kan sveipe vekk».

- Uakseptabelt

Faksimilen er hentet fra Seher.no og Dagbladets kjendisseksjon, og handler om Jansens følelsesladde «Paradise»-exit i mai - med et tilhørende bilde av ham i tårer.

Realitydeltakeren, som aldri har inngått et samarbeid med Feedo, er ikke fornøyd.

- Jeg synes det er utrolig frekt å bruke meg i denne kampanjen uten å spørre. Jeg føler meg negativt framstilt og synes dette er helt uakseptabelt, forteller Jansen til Dagbladet.

20-åringen understreker at han vil ta saken videre.

- Mitt management kommer selvsagt til å følge opp dette, sier Jansen og legger til at han har vært i kontakt med Feedo søndag ettermiddag.

Stoppet annonsen

Det er mediehuset ABC Startsiden som står bak nyhetsappen. Ansvarlig redaktør Espen Udland forteller til Dagbladet at han er varslet om saken, og skal møte Jansen til en prat mandag.

- Vi har snakket sammen på telefon og kommer til å ta en ny prat i morgen, når vi har full oversikt over hva som har skjedd.

Udland opplyser at Carl Aksel-annonsen er stoppet.

- Det gjorde vi umiddelbart, forklarer han.