Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Paradise»-deltaker vil ha fjernet toppløsbilder og sex-artikler

Ida Gran (22) sier hun var desperat da hun tok toppløsbildene som 18-åring. Nå er hun redd at potensielle arbeidsgivere skal google henne.

DELTOK I «PARADISE»: Nå ønsker Ida Gran (22) at norske nettaviser skal fjerne alle sjenerende artikler og bilder av henne. Foto: TV3
DELTOK I «PARADISE»: Nå ønsker Ida Gran (22) at norske nettaviser skal fjerne alle sjenerende artikler og bilder av henne. Foto: TV3 Vis mer

||| (Dagbladet): Tidligere glamourmodell Ida Gran (22) fikk mye oppmerksomhet i media i forbindelse med deltakelsen i fjorårets sesong av «Paradise Hotel».

I kjølvannet av dette ble det publisert flere gamle glamourbilder av henne, og skrevet om intime hendelser mellom henne og ekskjæresten Rune Gammelsether - også han deltaker i fjorårets «Paradise Hotel» - i mediene.

Et enkelt Google-søk på navnet hennes viser at det florerer med toppløsbilder av Ida Gran på nett, samt artikler om sengekosen på TV.

Ber om at sakene slettesDette finner 22-åringen nå så plagsomt at hun i dag sendte ut en mail til en rekke norske redaksjoner hvor hun ber om at de sletter alle sjenerende artikler og bilder av henne.

Mailen er blant annet sendt til Dagbladet, VG Nett, Seher.no, Nettavisen, TV 2, Vi Menn og Onlinemagasinet.

Til Dagbladet utdyper den tidligere «Paradise»-deltakeren hvorfor hun nå ønsker alle bildene og sakene slettet.

- Desperat- Det er egentlig rett og slett fordi jeg søker jobber og prøver å ha en kjæreste. Da er det ikke så lett at disse bildene og sakene kommer opp med en gang man googler navnet mitt, sier Ida Gran.

- Jeg var 18 år da jeg begynte med foto og har forandret meg ganske mye siden den gang.
 
- Jeg har hatt mye motgang i livet mitt og bildene ble én av mine mange måter å løse disse på. Jeg var desperat etter å bli sett og hørt. Det ble jeg etter noen bilder, men oppmerksomheten jeg fikk ble helt feil, sier hun videre.
 
Gran slutter nå med alle modelloppdrag.

- Det jeg vil oppnå nå er rett og slett at folk kan få muligheten til å se hvem jeg er innvendig også, jeg er seriøs og har mange bra sider. Jeg vil heller at folk skal se disse i stedet for å sikle på kroppen min, sier hun.
 
Eksperter advarerTidligere i år gikk flere eksperter ut i Dagbladet og advarte om at deltakelse i «Paradise Hotel» kan ødelegge framtidige karrieremuligheter.

Gran sier seg i enig i det ekspertene sier.

- Jeg har vært i intervjuer hvor folk sier at de har googlet meg, og det er vanskelig å kommentere dette uten å legge ut om livshistorien min, sier hun.

I januar ble Gran ansatt i en femti prosent stilling som daglig leder på et treningssenter, og er for tida på jakt etter en jobb i tillegg til dette.

Vurderer å fjerne noenOnlinemagasinet er blant nettmediene som både har omtalt sengekosen på «Paradise Hotel», og publisert lettkledde bilder av Ida Gran.

ÅRETS DELTAKERE: Disse guttene og jentene var de første som sjekket inn på «Paradise Hotel» i år. Foto: TV3
ÅRETS DELTAKERE: Disse guttene og jentene var de første som sjekket inn på «Paradise Hotel» i år. Foto: TV3 Vis mer

Redaktøren i Onlinemagasinet, Arne Skalmeraas, har vært i kontakt med Gran i forbindelse med hennes ønske om å få fjernet bildene magasinet har trykket av henne.

- Jeg har gitt henne beskjed om at jeg vil gå gjennom bildene i løpet av noen dager. Det kan være at vi kommer til å fjerne noen av de eldste, men det er noe vi tilbyr til alle som stiller opp på bilder hos hos. Folk forandrer gjerne utseende, sier redaktøren til Dagbladet.

Han påpeker imidlertid at han ikke kommer til å fjerne alle bildene, slik Gran anmoder.

- Hun er en offentlig person og har fått godt betalt for bildene. Så vi kommer ikke til å fjerne alt, sier Skalmeraas.

- Sletting uaktueltNettavisen omtalte også de nevnte scenene i «Paradise Hotel», men de kommer heller ikke til å etterkomme Grans ønsker om å fjerne saker eller bilder.

- Dette er jo en del av virkeligheten, og vi fjerner utrolig sjelden artikler som har vært publisert, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum til Dagbladet.

- Når vi har gjort dette tidligere, har det vært i helt ekstreme tilfeller, men en person som frivillig deltar i et realityshow på TV i Norge, kan ikke forsøke å redigere sin historie året etter, sier han.

Dagladet har ikke publisert materiale som Gran reagerer på, men sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle, sier på generelt grunnlag at det ville vært både problematisk og ulogisk å etterkomme den tidligere Paradise-deltakerens ønsker.

- Dagbladets utgangspunkt og prinsipp er at publisert er publisert. Vi har et ansvar for å ta vare på historien, noe som også er en del av samfunnsoppdraget vårt. Det ville være uprofesjonelt og uriktig å fjerne deler av vår felles historie på bakgrunn av ønsker fra enkeltpersoner. Vi får mange slike henvendelser nå, og ser i enkelttilfeller på om vi kan gjøre noe med tilgjengeliggjøring, men sletting er uaktuelt, sier Helle til Dagbladet.

PROGRAMLEDER: Tidligere glamourmodell Triana Iglesias er programleder for «Paradise Hotel» i år som i fjor. Foto: TV3
PROGRAMLEDER: Tidligere glamourmodell Triana Iglesias er programleder for «Paradise Hotel» i år som i fjor. Foto: TV3 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media