Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Paradise Hotel» 2018:

«Paradise»-Thea møtt med hatstorm

- Det er mye stygt.

SLENGBEMERKNINGER: Den utslåtte «Paradise Hotel»-deltakeren Thea Enoksen (20) har måttet tåle mange stygge kommentarer etter at hun dukket opp på tv tidligere i uka. Foto: Marie Røssland
SLENGBEMERKNINGER: Den utslåtte «Paradise Hotel»-deltakeren Thea Enoksen (20) har måttet tåle mange stygge kommentarer etter at hun dukket opp på tv tidligere i uka. Foto: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å vise ansiktet sitt på tv har ofte sin pris. Å vise ansiktet sitt på skandaleombruste «Paradise Hotel», der sosiale medier-generasjonen dominerer både i og foran tv-en, krever trolig litt til.

Stokmarknes-jenta Thea Enoksen (20) fikk bare fire dager på tv-hotellet, men rakk, som så mange andre «Paradise»-deltakere før henne, å kjenne på et tydelig trykk fra offentligheten - ofte, og dessverre, i negativ retning.

Overfor Dagbladet forteller 20-åringen, som til vanlig jobber som butikkmedarbeider og bartender i Bodø, om slengbemerkningene som har rent inn i diverse nettfora de siste dagene.

RØK UT: Thea Enoksen (til venstre) måtte reise hjem fra «Paradise Hotel» etter årets første parseremoni. Foto: TV3
RØK UT: Thea Enoksen (til venstre) måtte reise hjem fra «Paradise Hotel» etter årets første parseremoni. Foto: TV3 Vis mer

- Stygg og dum

- Jeg har fått høre at jeg ser «fake» ut, at jeg har stygge lepper og pupper. Veldig mange kommentarer går direkte på utseendet, eller så er jeg enten dum eller fæl. Det er mye stygt, forteller hun.

Enoksen, som forlot «Paradise Hotel» torsdag kveld, påpeker at hun ikke orker å bry seg om hatmeldingene.

- Dette er folk som prøver å sette meg i bås, og jeg gidder ikke la meg påvirke av det. Det preller av, og jeg har det fint, sier hun, og legger til:

- Nå er jeg ute av hotellet, så det roer seg sikkert snart.

Pressekontakt for «Paradise Hotel» i TV3, Andreas Framnes, forteller at det ikke er mulig å helgardere seg mot negative kommentarer fra tv-seere.

Får oppfølging

- Vi forsøker å forberede deltakerne på negative kommentarer i sosiale medier så godt vi kan. Går hetsen for langt anbefaler vi deltakeren om å politianmelde forholdet, forteller han.

Enoksen har så langt ingen planer om å anmelde noen av kommentarene hun forteller om. 20-åringen påpeker at hun ikke har opplevd noe ubehagelig utenom meldinger og sosiale medier.

- Det var en som ropte «Hei Stokmarknes» etter meg i butikken der jeg jobber, men det er bare uskyldig og gøy, sier hun.

FORSVANT PLUTSELIG: Deltakerne i «Paradise Hotel» drar ned til Mexico før det blir avslørt at de er deltakere. Dermed må de lyge for familie og venner. Da Se og Hør og Dagbladet møtte dem i forkant av innspillingen i Mexico, avslørte de flere, kreative historier. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer

I fjor var Grunde Myhrer (22), som er blitt et kjent tv-fjes i etterkant, blant «Paradise»-deltakerne som fikk gjennomgå av tv-seere. Overfor Dagbladet fortalte 22-åringen at mesteparten av hetsen stammet fra nettsamfunn som Jodel og Instagram.

- Det går på utseendet mitt, ting jeg sier, hvordan jeg snakker og hvordan jeg er. Det er alt fra at jeg er en taper, ekkel, creepy, at jeg fortjente å ryke, til mye grovere ting, fortalte Myhrer til Se og Hør den gang, der han også fortalte om folk som kom direkte bort til ham for å peke, le eller komme med slengbemerkninger.

- Ville banke meg opp

I 2016 avslørte blant andre deltaker Henning Djupdal at han mottok stygge kommentarer etter tv-exiten.

- Jeg har fått meldinger som: Du er en drittsekk, helt balleløs. Jeg hater deg, sa Djupdal til Se og Hør.

Carl Aksel Berg Jansen, som deltok i samme sesong, kunne fortelle at han ofte ble stoppet på gata av folk som ønsket å si sin mening om han.

- Det har vært en del hets, ja. Jeg har blant annet ringt opp av gutter som vil komme og banke meg opp. Men jeg ble ikke redd, fordi jeg hørte at de var ganske unge, uttalte han.

Berg Jansen er blant de tidligere «Paradise»-deltakerne, eller «legendene», som har fått gjøre comeback i årets sesong.

Psykisk knekk

Etter Thea Enoksens tv-exit torsdag kveld, fortalte 20-åringen åpenhjertig om hvordan tv-oppholdet endte i psykologbesøk.

ting er ikke alltid som det ser ut. takk for meg ph, im out🖤

A post shared by T H E A E N O K S E N (@theaenoksen) on

Enoksen sleit både med søvn og matlyst gjennom innspillingsdagene, og gikk til slutt på en psykisk smell.

- Det var ekstremt mye intriger og dramatikk der inne - og nesten ingenting av det har kommet fram på tv. Det var noe hele tida, og jeg taklet det dårligere enn forventet. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men følte at jeg aldri klarte å slappe av der inne. Hodet jobbet på høygir og jeg var konstant stressa, fortalte hun blant annet.

At Enoksen ble dolket i ryggen (eventuelt «dumpa» eller «skutt» i ryggen, uttrykk som en av hennes meddeltakere etablerte i premiereepisoden), av partneren i torsdagens parseremoni, syntes hun for øvrig fint lite om.

Har det bedre i dag

- Jeg ble veldig skuffa, og synes ikke jeg fortjente det. De kunne i det minste ha fortalt meg om det hemmelige spillet, slik jeg at jeg fikk mulighet til å velge en annen partner. Men samtidig er det et spill, og det må man bare akseptere, sa 20-åringen, og lar til:

- Selv om jeg ikke hadde det så bra der inne, er det viktig å påpeke at jeg samtidig er veldig glad for at jeg deltok. Jeg har fått venner for livet, og fått mulighet til å gjøre noe ikke alle andre får oppleve.

Enoksen opplyser at hun har det helt fint i dag.

- Det ble nok bare veldig mye der inne, sier hun.

20-åringen er den andre deltakeren som forlater «Paradise Hotel», som feirer tiårsjubileum i år med en ekstraordinær sesong. Onsdag kveld var Mjøndalen-gutten Marius Pettersen (21) den første til å pakke kofferten, etter å ha gjort det dårligst i en konkurranse som handlet om fiktive «likes».

FORANDRET SEG: Isabel Raad var for første gang med på «Paradise Hotel» i 2015. I år kan hun sjekke inn på nytt, og Stavanger-jenta legger ikke skjul på at mye har forandret seg siden sist. Video: Marie Røssland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!