«Paradise»-Torbjørn og Helfner slipper singel i dag

Hør gutta rappe og beatboxe eksklusivt hos Dagbladet.

||| (Dagbladet): Selv om årets «Paradise Hotel» er over og vel så det, har deltakerne Helfner Augusto Hotvedt (20) og Torbjørn Barth (21) ingen ambisjoner om å forlate rampelyset.

I dag gir de ut sin første singel, «Best way», og vil etablere seg som seriøse musikere - noe som innebærer å distansere seg fra realityprogrammet.

Se video over.

Det betyr slutten på livsgrunnlaget de har hatt siden programmet var over - betalte oppmøter på nattklubber, russearrangement og fødselsdager.

- Det er bra betalt, men nå vil vi at folk skal komme for å høre musikken, ikke for at vi har vært med på «Paradise Hotel», sier Helfner til Dagbladet, og legger til at han tror at de vil bli tatt seriøst av resten av musikkbransjen.

Fulle av kjærlighet
- Vi blir jo glemt når neste sesong begynner. Nå skal vi vise Norge at vi virkelig vil dette og at vi ikke bare vil være kjent i fem minutter til.

Guttene skriver låter selv, men på singelen som slippes i dag er det andre som står for teksten. Selv kaller de musikksjangeren sin «r&b hip-pop», og innrømmer at målgruppa først og fremst er jenter.

- Vi lager kjærlighetssanger. Det finnes i livet til alle i hele verden, og i livene våre akkurat nå. Vi synger om jenter man ikke kan være sammen med av ulike grunner, sier Helfner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ja, fordi man ikke har tid, at det ikke passer og slikt, legger Torbjørn til.

KUL GARASJE: Torbjørn Barth og Helfner Augusto Hotvedt fotograferes i Dagbladets parkeringskjeller. - Her hadde det vært kult å ha uteplass med bar og DJ. Noe a la «Blade», sier gutta. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
KUL GARASJE: Torbjørn Barth og Helfner Augusto Hotvedt fotograferes i Dagbladets parkeringskjeller. - Her hadde det vært kult å ha uteplass med bar og DJ. Noe a la «Blade», sier gutta. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer

Helfner innrømmer at det er en spesiell jente han har i tankene når han rapper.

- Alt som kommer kommer fra inspirasjonen hun gir meg. Hun heter Camilla, mer vil jeg ikke si, sier Helfner.

Torbjørn lar seg inspirere av alt mulig, til og med et tre kan gi seg utslag i en kjærlighetssang.

- Vi var nylig på hyttetur, og gikk på skogstur med en kasse pils. Da fikk jeg mye inspirasjon, flirer han.

Vil samarbeide med Rybak
Med seg på låta har de fått Thea Oskarsen (17) som så vidt var å se på programmet «X-factor».

- Thea synger sinnssykt bra, sier Helfner.

- Jeg så henne på Youtube, og kontaktet henne. Vi vil gjerne ha henne med på flere låter, men hun blir ikke med i gruppa vår. Vi er og blir en duo.

De har likevel flere de kan tenke seg å samarbeide med. Et navn som kommer opp er MGP-vinner Alexander Rybak.

- Jeg synes Rybak er dødskul, han kunne vi gjerne hatt med på en låt. Rybak har representert Norge internasjonalt på en veldig bra måte i sin sjanger, slik som Madcon har i sin, sier Helfner.

SYNGER OM KJÆRLIGHET: - Jeg er en ganske myk mann, sier Torbjørn. - Vi driver ikke med gangstarap og banning, sier Helfner. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
SYNGER OM KJÆRLIGHET: - Jeg er en ganske myk mann, sier Torbjørn. - Vi driver ikke med gangstarap og banning, sier Helfner. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer

Selv om guttene nå vil bli kvitt «Paradise Hotel»-koblingen, har de fremdeles kontakt med flere av deltakerne i realityprogrammet.

Deltakerne var svært imponert over de musikalske evnene deres under innspillingen i Mexico, og har selvsagt fått høre låta.

- Spesielt jentene elsker den. Petter elsker den også, han hadde den på repeat da vi var i Lofoten, sier Torbjørn.

Torbjørn og Helfner har lagt låta ut på Youtube, og den kan høres her.

HAR DREVET MED MUSIKK I ÅREVIS: Torbjørn sunget i kor og drevet med revy og musikal. Helfner ble med i «Paradise Hotel» først og fremst fordi han så det som en mulighet til å få i gang musikkarrieren. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
HAR DREVET MED MUSIKK I ÅREVIS: Torbjørn sunget i kor og drevet med revy og musikal. Helfner ble med i «Paradise Hotel» først og fremst fordi han så det som en mulighet til å få i gang musikkarrieren. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer