Katarina Flatland og Harald Dobloug:

- Parforholdet endrer seg drastisk

Ekteparet har fått merke hvor mye som endrer seg etter man får barn.

VENTER BARN: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler ærlig om graviditeten og småbarnslivet i sin podkast. Foto: Malin Haugan/Se og Hør
VENTER BARN: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler ærlig om graviditeten og småbarnslivet i sin podkast. Foto: Malin Haugan/Se og Hør Vis mer
Publisert

Ekteparet Katarina Flatland (33) og Harald Dobloug (32) oppdaterer uke etter uke lytterne på hva som skjer i livet i podkasten «Åpen Journal».

Selv om podkasten først og fremst er en helsepodkast har det blitt en plattform hvor ekteparet deler ærlig fra småbarnslivet.

I mai kom nyheten om at sønnen Bernard skal bli storebror. Nok en gang avslørte de den store nyheten i podkasten, denne gangen i et lydklipp hvor sønnen sier at det er en baby inne i mammas mage.

- Det blir veldig naturlig å snakke om graviditeten og småbarnslivet. Det jo mye av det vi er opptatt av om dagen, sier Flatland til Dagbladet.

INFLUENSER: Katarina Flatland er både programleder, podkaster og lege, men blogging lot hun ligge på hylla. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

TV 2-programlederen har vært åpen med lytterne om at hun har slitt med kvalme under første del av graviditeten, noe som også har preget podkast-innspillingene.

- Vi har måttet ta noen pauser under innspilling ja, ler Flatland og legger til at de spilte inn flere episoder under graviditeten før lytterne fikk nyheten.

Nå i ettertid tenker imidlertid Dobloug at paret kunne vært enda mer ærlige med lytterne når det kommer til gravidnyheten, men også fra perioden hvor de forsøkte å bli gravide.

GLADNYHET: Tidligere «Paradise hotel»-vinner Victoria Lovise Langfjell og kjæresten Elias Bården deler nå en gladnyhet. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Luna Lea. Vis mer

- Det er så mange som tror man blir gravide med en gang, og det er mange som opplever spontanaborter. Man vil gjerne vente med å dele en graviditetsnyhet til man vet at det vil gå bra, men i ettertid kunne vi vært tøffere og kanskje fortalt av vi var gravide selv om det er var tidlig i svangerskapet, sier han og legger til at det er lett å si nå som de vet alt står bra til med fosteret i magen.

- Har endret seg

I tidligere sesonger av podkasten har Flatland blitt omtalt som «Stud med», men i den nye sesongen, som ligger eksklusivt på Podimo, har programlederen fått oppgradert tittelen til «doktor».

Som to leger er de begge opptatt av å bidra til åpenhet rundt temaer som kan være vanskelig, og Dobloug har blitt overrasket over hvor mye gjestene vil dele.

- Helse er jo noe som angår oss alle, og de fleste av oss har både utfordringer og spørsmål knyttet til egen kropp og helse. Åpenhet rundt denne typen utfordringer tror vi er veldig viktig for å skape et inkluderende samfunn hvor skam og tabuer kan brytes ned, sier Dobloug.

ELLE-festen: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen er klare for fest. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Paret ønsker også selv å bidra til åpenhet ved å dele fra sitt eget liv, og nå særlig om småbarnslivet.

- Det er mye som har endret seg. Vi har alltid likt å lage gode middager og før kunne vi kose oss lenge med det, men alt sånt utgår jo nå, forteller Flatland og legger til at det ikke lenger er overskudd til de små tingene de før gjorde for at hverdagen til partneren skulle bli litt bedre.

Selv om Dobloug syns det å få barn er det beste som har skjedd han er han tydelig på at et barn ikke redder et forhold.

- Parforholdet endrer seg jo drastisk når man får barn. Så dersom det er noe som murrer bør man tenke seg veldig godt om, for det er utrolig slitsomt, sier han og legger til at han ofte råder par uten barn om å være barnevakt i ei uke for å se hvordan det er.

GRAVID: Alexander Read fra TV-programmet «Mina og meg» kunne dele en gladnyhet før Gullruten-showet startet. Vis mer

Dobloug understreker også at sexlivet naturligvis vil endre seg når man har vært i et parforhold over lengre tid og ikke minst får barn. Dette er også noe han ofte spøker med i podkasten.

- Det syns jeg er veldig flaut, ler Flatland og Dobloug legger til at han godt vet hvilke knapper han skal trykke på.

Åpner opp

Gjennom helsepodkasten føler ekteparet at de når ut til mennesker på en annen måte enn hva de gjør som leger ellers, og det er flere ganger lyttere har søkt hjelp etter å ha hørt en episode.

- Noe av det som gjør sterkest inntrykk på oss, er når vi får meldinger fra lyttere som virkelig har hatt nytte av episodene våre, forteller paret.

SKJULT: Da «Basic Bitch» sesong 3 ble spilt inn, måtte Emilie Skolmen finne finurlige måter å holde gravidmagen skjult. Reporter: Thale Kristensen. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Det er særlig en spesiell hendelse som har gjort inntrykk.

- Det var en lytter som hørte episoden vi hadde om hjernesvulst med Lisa Tønne som gjest. Etter å ha hørt episoden dro lytteren til legen på grunn av hodepine-smerter og det viste seg å være ondartet kreft. Jeg tror faktisk det gikk bra med lytteren, og det er jo sånt man kan få frysninger av å tenke på, forteller Dobloug.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer