Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Valget i USA:

Paris Hiltons svar på hvorfor hun ga Donald Trump sin stemme, får internett til å rynke på nesa

- Trump, hun er din nå.

VALGTE TRUMP: Hotellarvingen Paris Hilton (35) røpet tidligere i uka at hun ga sin stemme til Donald Trump, fordi hun har «kjent ham hele livet». Det har skapt reaksjoner. Foto: Carlos Tischler / NTB Scanpix
VALGTE TRUMP: Hotellarvingen Paris Hilton (35) røpet tidligere i uka at hun ga sin stemme til Donald Trump, fordi hun har «kjent ham hele livet». Det har skapt reaksjoner. Foto: Carlos Tischler / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hva har Paris Hilton (35) og Donald Trump (70) til felles?

Ganske mye, faktisk. Begge har tjent seg søkkrike på egne hotellkjeder, er oppvokst i New York, og har vært innom reality-verdenen.

Kanskje ikke så rart at deres veier gjennom livet har krysset hverandre?

- Kjent ham hele livet

For etter at Hilton var gjest i det australske tv-programmet «The Project» tidligere i uka, hersker det i hvert fall ingen tvil om at USAs kommende president står henne nær.

Det ble tydelig da 35-åringen, som ble verdenskjent gjennom realiltyserien «Simple Life» (og en sextape), svarte følgende om hvorfor hun ga Donald Trump sin stemme under presidentvalget:

- Jeg har kjent ham hele livet, så det er åpenbart. Han har alltid støttet meg, fortalte hun.

Hiltons stemme-begrunnelse blir møtt med kritikk hos mange amerikanske medier, og internett for øvrig.

- Dummeste jeg har hørt

«Hør her. Vi har alle kjent mennesker siden vi var små. Man velger ikke familievenner, men man velger en president. Det er faktisk to vidt forskjellige ting», skriver nettstedet Mashable.

«Betyr Hiltons offentlige støtte at Trump vil ta henne inn i varmen? Hvis det er tilfelle, foreslår vi at han gir henne ansvaret for NASA», medgir nettstedet Vulture - med tydelig ironi.

Kjendisbloggeren Perez Hilton, som passende nok har hentet bloggnavnet fra hotellarvingen, tar også avstand fra 35-åringens stemme-avgjørelse.

«Det er det dummeste argumentet jeg har hørt», skriver han, men understreker at hun riktignok har rett til å stemme på hvem hun vil.

Kontroversielle uttalelser

Huffington Post har referert til tittelen på Hiltons musikksingel fra 2006, «Stars are blind», og skriver: «Trump, hun er din nå».

Avisa reagerer særlig på at Hilton valgte å stemme på mannen som tidligere har antydet at han kunne ha gått til sengs med den halvparten så gamle kjendiskvinnen.

- Vel, jeg var ikke interessert da hun var 12 år. Jeg er ikke sånn, jeg har alltid holdt meg rundt 25-årsalderen. Men jeg synes hun var vakker, uttalte Trump til radioverten Howard Stern i 2003, ifølge USA Today.

Kommentaren var et svar på hvorvidt Trump hadde lyst til ligge med Hilton da de traff hverandre første gang, mens sistnevnte altså hadde fylt 12 år.

Flere kjendiser i ryggen

I samme intervju erkjente Trump at han hadde sett Hiltons myteomspunnede sextape fra begynnelsen av 2000-tallet.

- Melania viste den til meg. Selv om vi lever i en gal verden, bidro den tross alt til å gjøre henne mer kjent, sa han.

Paris Hilton har ikke kommentert kritikken. Hun er for øvrig ikke den eneste kjendisen som ønsket Trump som president.

Mike Tyson, Aaron Carter, Kid Rock, Caitlyn Jenner og Hulk Hogan er blant noen av navnene som lovet å gi sin stemme til forretningsmannen.

AVSLØRte PLANER MED KJÆRESTEN: Paris Hilton avslører sine overraskende planer med kjærester River Viiperi under oppholdet i Mexico og «Paradise Hotel». Video: Jan Thomas Holmlund Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!