RANET: Realitystjerna Kim Kardashian (35) ble truet med pistol av to maskerte menn og brutalt ranet i Paris. Foto: Alberto Reyes / WENN / NTB Scanpix
RANET: Realitystjerna Kim Kardashian (35) ble truet med pistol av to maskerte menn og brutalt ranet i Paris. Foto: Alberto Reyes / WENN / NTB ScanpixVis mer

Paris-ordføreren fordømmer Kardashian-ranet

- Hun vil alltid være velkommen i Paris.

To væpnede menn utkledd som politifolk tok seg inn i luksusleiligheten til den amerikanske tv-stjerna Kim Kardashian i Paris, og truet henne.

Politiet opplyser at til sammen fem personer deltok i ranet, men at bare to av dem tok seg inn på rommet.

Mandag formiddag har Kardashian West forlatt Frankrike, etter å ha først blitt avhørt av fransk politi, opplyser nyhetsbyrået AFP.

Bandt fast Kardashian

Gjerningspersonene rettet først et skytevåpen mot portvakten, satt på ham håndjern og tvang ham til å føre dem til stjernas rom. Før gjerningspersonene rømte fra stedet, bandt de Kardashian West inne på badet på hotellrommet.

Ordfører i Paris, Anne Hidalgo, fordømmer angrepet, og sier at Kardashian West «alltid vil være velkommen i Paris».

Videre uttrykker hun at hun har full tillit til at politiet i Paris vil identifisere og bringe gjerningspersonene til arresten.

- Ranet trekker ikke politiets arbeid eller sikkerheten i Paris i tvil, sier ordføreren i en uttalelse.

Verdier for 90 millioner

Paris-politiet opplyser at ranerne fikk med seg smykker verdt omkring 10 millioner euro, eller nærmere 90 millioner kroner. Det dreier seg blant annet om en ring verdt 4 millioner euro og et smykkeskrin med inneholdt verdt totalt 6 millioner euro.

Ingen er så langt pågrepet. Politiet opplyser at gjerningspersonene flyktet fra stedet på sykler.

Kardashian West er rystet etter hendelsen, men fysisk uskadd, sier en talskvinne for stjernen som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer.

Kardashian Wests ektemann, rapartisten Kanye West, holdt konsert i New York da dramaet utspilte seg søndag kveld. Han avbrøt konserten sin brått og begrunnet det med en nødsituasjon i familien.

- Jeg beklager, jeg må avbryte konserten, sa West før han raskt forlot scenen. West var en av hovedattraksjonene på musikkfestivalen Meadows Music and Arts i byen. Han er for tiden på en turné i Nord-Amerika i forbindelse med sitt åttende studioalbum, «The Life of Pablo», som ble sluppet i februar.

Moteuke i Paris

Kardashian West er i Paris i forbindelse med moteuka i den franske hovedstaden. Søndag kveld gjestet hun blant annet Givenchy-motevisningen. Hennes søster Kendall Jenner var blant modellene som gikk på catwalken for det franske motehuset.

Også i forrige uke fikk TV-personligheten uønsket oppmerksomhet da en mann forsøkte å overfalle henne idet hun var på vei inn på en restaurant.

35-åringen har to barn med West, tre år gamle North og ti måneder gamle Saint West. Kardashian West har vært en kjent figur i USA i mer enn et tiår.

Hun er best kjent for deltakelsen i «Keeping Up with the Kardashians», en realityserie hvor hun deltar sammen med sin kjente familie.

(NTB)