Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian ranet i Paris:

Paris-politiet måtte google Kim Kardashian: - Hun har masse «likes» på Facebook

Ante ikke hvem realitystjerna var.

MÅTTE GOOGLE: Politisjefen i Paris erkjenner at han måtte få hjelp fra søkemotoren Google for å finne ut hvem som hadde blitt overfalt i en luksusleilighet i Paris natt til 4. oktober. Foto: Jordan Strauss /Invision / AP
MÅTTE GOOGLE: Politisjefen i Paris erkjenner at han måtte få hjelp fra søkemotoren Google for å finne ut hvem som hadde blitt overfalt i en luksusleilighet i Paris natt til 4. oktober. Foto: Jordan Strauss /Invision / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi har vært relativt stille etter at en av verdens mest omtalte kvinner, Kim Kardashian (36) ble brutalt overfalt og ranet under et besøk i Paris for tre uker siden.

I et stort intervju med magasinet Vanity Fair snakker byens politimester, Christian Sainte, for første gang om det velomtalte innbruddet, der realitydronninga ble bundet fast og fraranet millioner.

Sainte lå hjemme og sov natt til 4. oktober da han fikk en telefon om et mulig væpnet ran på fasjonable Hôtel de Pourtalès.

- Masse «likes» på Facebook

Politisjefen stusset først over hvorfor han ble ringt for et innbrudd, og spurte kollegaen i andre enden om det var noe ekstraordinært ved offeret.

Fortsatt uten svar (kollegaen visste heller ikke hvem Kim Kardashian var), skrudde Sainte på datamaskinen for å søke opp navnet på Google.

- Da skjønte jeg hvem hun var. Nå vet jeg nesten alt om henne, forteller Sainte til magasinet, og legger til:

- Denne kvinnen, Kim Kardashian, er ikke som alle andre. Hun har masse likes på Facebook.

Vi kan i alle fall konkludere at realitykjendiser ikke var noe politisjefen viet spesielt mye tid til. En ærlig sak.

Ingen bløff

Da nyheten om Kardashian-ranet traff verdensveven, dukket det opp spekulasjoner på om overfallet kunne være iscenesatt.

- Kardashian-familien har måttet tåle mye kritikk for å være desperate etter oppmerksomhet, men jeg tror ikke de går så langt, uttalte popkulturekspert Ingeborg Heldal til Dagbladet.

Overfor Vanity Fair legger Christian Sainte et endelig lokk på ryktene.

- På dette tidspunktet er det ingen grunn til å tvile på at dette ranet var virkelig, sier han, og legger til at hendelsen forblir en av hans merkeligste saker gjennom karrieren.

Fortsatt på frifot

Av hensyn til etterforskningen kan politisjefen ikke gå ut med nye detaljer fra selve hendelsesforløpet.

Han bekrefter imidlertid at gjerningsmennene fortsatt er på frifot, uten å ville si noe om eventuelle mistenkte.

Kim Kardashian har holdt seg fullstendig unna offentligheten siden overfallet. Trafikken på sosiale medier, der hun ellers er svært aktiv, har stått - og står fremdeles på stedet hvil.

Mange har spurt seg om 36-åringen gjorde seg mer utsatt for et innbrudd ved å vise fram svindyre smykker på Instagram og Snapchat bare timer før ranet fant sted, deriblant Paris-politiets talskvinne, Johanna Primevert.

- Når man snakker om en stjerne som Kim Kardashian som har, tror jeg, mer enn 48 millioner følgere på Twitter, så kunne dette likevel skjedd i utlandet som i Paris, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!