Raset i Gjerdrum

Pårørende laget fakkelhjerte i snøen

Fullmånen skinte ned på i fakkeltoget og de pårørende som møttes for å minnes de som gikk bort da tragedien rammet tettstedet Ask i Gjerdrum. Tre er fremdeles savnet etter kvikkleireskredet som tok livet til sju personer.

MINNEMARKERING: Pårørende etter skredet i Gjerdrum har sammen med lokalpolitikere gått i fakkeltog gjennom Ask i dag for å markere at det har gått en måned siden tragedien inntraff. Video: Christian Roth Christensen / Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ASK (Dagbladet): 28 dager etter at kvikkleire forvandlet Ask i Gjerdrum til en katastrofesone, møttes de pårørende, ordføreren Anders Østensen og lokale politikere for å markere sorgen og savnet i et fakkeltog. Sju personer omkom, tre er savnet og flere hundre personer er fremdeles evakuert fra husene sine.

Kulturhuset i Ask, som lenge var redningsledelsens operasjonssenter, ble igjen oppmøtepunkt. Denne gang for å minnes de omkomne. Den første fakkelen ble tent da kveldsmørket farget himmelen over tettstedet mørkeblå.

På grunn av strenge coronoa-tiltak, var det bare 50 personer som gikk toget ned til Askhellinga der de satte faklene i snøen. Først i fakkeltoget gikk ordfører Anders Østensen (Ap).

Sammen i sorgen

- Dette er en flott og fin markering hvor vi i kommunestyret har gått sammen med de pårørende for å markere at det nå er en måned siden denne hendelsen fant sted, sier Anders Østensen.

Flammene fra faklene tegnet et stort hjerte på jordet ved fylkesvei 120.

- Hvor viktig er det å prosessere hendelsen, både for deg og for bygda?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer