Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Henry Bolton og Jo Marney:

Partilederens kjæreste sendte grove meldinger om Meghan Markle. Nå har han gjort det slutt

- I går kveld endte den romantiske delen av forholdet vårt.

BRUDD: I går skapte urovekkende meldinger vedrørende Meghan Markle, sent fra UKIP-lederens kjæreste og medlem av partiet, Jo Marney, overskrifter. Nå har partilederen avsluttet forholdet. Foto: NTB Scanpix.
BRUDD: I går skapte urovekkende meldinger vedrørende Meghan Markle, sent fra UKIP-lederens kjæreste og medlem av partiet, Jo Marney, overskrifter. Nå har partilederen avsluttet forholdet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag skapte den britiske modellen Jo Marney (25) overskrifter i internasjonal presse, etter at det ble kjent at hun hadde sendt urovekkende meldinger om prins Harrys (33) forlovede, Meghan Markle (36).

25-åringens kjæreste, UKIP-leder Henry Bolton (54), hadde da ikke kommentert saken, men i et nytt intervju med «Good Morning Britain», forklarer Bolton at han nå har avsluttet forholdet med Marney.

- I går kveld endte den romantiske delen av forholdet vårt, forklarer Bolton og fortsetter:

- Samtalen vil selvsagt forbli privat, men det var en lang og opprørende samtale for oss begge. For øyeblikket er det svært uforenlig med jobben å fortsette dette forholdet.

I intervjuet forklarer han videre at han både har vært flau og sjokkert over meldingene Marney har sendt, men at han ikke har tenkt å trekke seg fra stillingen som UKIPs leder av den grunn.

Ifølge BBC var tonen i meldingene svært rasistisk, og det kom blant annet fram at Markle «vil svekke kongefamilien», at hun har en «liten hjerne» og at«mørkhudede er ekle mennesker».

The Daily Mail publiserte en rekke meldinger som Boltons kjæreste skal ha sendt om «Suits»-stjerna.

Til tross for at meldingene fra Marney resulterte i suspensjon fra partiet, og at hun i ettertid har beklaget, har altså Bolton sett seg nødt til å bryte forholdet.

- Jeg beklager sterkt for det sjokkerende språket jeg benyttet. De meningene jeg uttrykte var bevisst overdrevet for å gjøre et poeng av det, sa Marney i en uttalelse, og la til at hun forstår at hun har fornærmet flere.

Styreleder i UKIP, Paul Oakden, begrunnet valget for suspensjonen av Jo Marney i en uttalelse på partiets vegne.

- I lys av meldingene som har blitt brakt til min oppmerksomhet, har jeg tatt en beslutning om å suspendere partiets medlem i påvente av en etterforskning. UKIP har ikke, og vil ikke tolerere rasisme.

Medlemmer av partiet er kjent med at Marney er suspendert, men flere skal ifølge nettstedet ha uttrykt et ønske om permanent utestengelse.

UT PÅ TUR: Prins Harry og forloveden Meghan Markle besøker et av Londons mest trendy sted sør i byen. Video: CNN Vis mer

Uenighet

Forlovelsen mellom Meghan Markle og prins Harry har vært på alles lepper de siste månedene. Til tross for at mye tyder på at hun har blitt tatt godt imot av den britiske kongefamilien, skal derimot hennes egen familie være skeptisk.

Prinsen gjestet nemlig BBCs radioprogram «Today» i desember, hvor han avslørte detaljer rundt julefeiringa, som Markle skulle ta del i.

- Hun har gjort en fantastisk jobb. Hun tilpasser seg raskt, og jeg antar at vi er familien hun aldri har hatt, fortalte prinsen i radioprogrammet.

​Det utsagnet falt ikke i god jord hos alle.

I et innlegg på Twitter gikk nemlig Markles halvsøster, Samantha Grant (52) hardt ut mot prins Harry. Grant ga blant annet tydelig uttrykk for at 33-åringen bør få alle fakta på bordet, før han uttaler seg om familiære forhold i offentligheten.

HALVSØSTRE: Samantha Grant er ikke enig i prins Harrys utsagn om at den britiske kongefamilien er familien Meghan Markle aldri har hatt. Foto: NTB Scanpix
HALVSØSTRE: Samantha Grant er ikke enig i prins Harrys utsagn om at den britiske kongefamilien er familien Meghan Markle aldri har hatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun har faktisk en stor familie som alltid var der hos henne og for henne. Vår husstand var veldig normal og da hennes far og Doria skilte seg, gjorde vi alle det slik at hun hadde to hus å gå til. Vi har aldri vært uvenner, hun har bare vært for opptatt, skrev Grant på Twitter.

52-åringen, som er Markles halvsøster fra deres fars første ekteskap, forklarer videre at den amerikanske skuespilleren alltid har hatt familien i ryggen.

- Megs familie (vår familie) består av en søster, en bror, tanter, onkler, søskenbarn og selve limet i vår familie, vår fantastiske, hengivende far. Hun har alltid hatt denne familien ... Det at hun nå skal gifte seg, gjør den bare større.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!