Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markle:

Partilederens kjæreste suspendert etter meldinger om Meghan Markle

Legger seg flat etter grove meldinger.

UPASSENDE MELDINGER: Partileder for UKIP, Henry Bolton, i hardt vær etter kjærestens urovekkende meldinger om Meghan Markle. Foto: NTB scanpix
UPASSENDE MELDINGER: Partileder for UKIP, Henry Bolton, i hardt vær etter kjærestens urovekkende meldinger om Meghan Markle. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mye later til at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36) har blitt tatt godt i mot av det britiske folket, etter at hun og prins Harry (33) annonserte i november at de var forlovet.

Nå kan det derimot se ut til at det at Markle blir en del av kongefamilien ikke har falt i god jord hos alle.

Kjæresten til UKIP-lederen Henry Bolton (54), Jo Marney (25), skal nemlig ha kommet med rasistiske bemerkninger om 36-åringen, ifølge BBC.

Saken fortsetter nedenfor.

UT PÅ TUR: Prins Harry og forloveden Meghan Markle besøker et av Londons mest trendy sted sør i byen. Video: CNN Vis mer

UKIP er et britisk euroskeptisk parti, med hovedmål om å trekke Storbritannia ut av EU.

The Daily Mail publiserte en rekke meldinger som Boltons kjæreste skal ha sendt om «Suits»-stjerna.

Ifølge nettstedet skrev hun blant annet at Markle vil svekke kongefamilien, at hun har liten hjerne og at mørkhudede er ekle mennesker.

- En dum liten skuespiller som ingen har hørt om. Dette er England, ikke Afrika, står det i en av meldingene.

Gjentatte ganger bringes Markles hudfarge inn på banen.

Meldingene fra Marney har resultert i suspensjon fra UKIP, og modellen har i ettertid beklaget og forklart at meldingene hennes har blitt tatt ut av kontekst.

- Jeg beklager sterkt for det sjokkerende språket jeg benyttet. De meningene jeg uttrykte var bevisst overdrevet for å gjøre et poeng av det, sier hun i en uttalelse og legger til at hun forstår at hun har fornærmet flere.

Saken fortsetter nedenfor.

Har ikke kommentert saken

Styreleder i UKIP, Paul Oakden, har i en uttalelse på partiets vegne begrunnet valget for suspensjon av Jo Marney.

- I lys av meldingene som har blitt bragt til min oppmerksomhet, har jeg tatt en beslutning om å suspendere partiets medlem i påvente av en etterforskning. UKIP har ikke, og vil ikke tolerere rasisme.

Medlemmer av partiet er kjent med at Marney er suspendert, men flere skal ifølge nettstedet ha uttrykt et ønske om permanent utestengelse.

Meldingene om den amerikanske skuespilleren skal ha blitt sendt tre uker før Marney innledet et forhold til Henry Bolton.

Partileder Bolton har på sin side ikke kommentert saken, skriver BBC.

GIFTERMÅL NESTE: Prins Harry og Meghan Markle møtte pressen etter nyheten om at de skal gifte seg til våren. Video: AP / Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Gir seg på sosiale medier

Meghan Markles forlovelse med drømmeprinsen har ført til at hun har måttet ofre en del ting. Tirsdag bekreftet Kensington Palace overfor AP at Prins Harrys forlovede har stengt sine kontoer på Instagram, Facebook og Twitter.

- Meghan er takknemlig for alle som har fulgt henne på sosiale medier de siste åra, selv om hun ikke har vært aktiv på en stund, uttaler kongehuset ifølge AP.

Det er imidlertid ingen stor krise for alle som elsker det britiske kongehuset. Kensington Palace har nemlig sine egne kontoer i sosiale medier.

Nyheten ble meddelt da Markle og Prins Harry gjorde årets første offentlige opptreden, da de besøkte en radiostasjon i Brixton. Hundrevis av personer hadde møtt opp for å ta imot det populære paret.

Tidligere har Meghan Markle meddelt at hun også gir seg som skuespiller, noe som gjør at hun må skrives ut av den populære advokatserien «Suits».

Men Markle følger ikke alle de nye retningslinjene. Kongefamilien følger nemlig en streng protokoll, som blant annet sier at de ikke skal skrive autografer. Markle brøt imidlertid med protokoll ved å vise seg offentlig med håret satt opp i en uformell hårtopp, ifølge People.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!