Jussie Smollett:

Påsto han ble overfalt - dette møtte politiet

Ny video skal vise hva som møtte politiet da de tok seg inn i boligen til «Empire»-skuespiller Jussie Smollett.

SIKTET ETTE DETTE: «Empire»-skuespilleren Jussie Smollett hevet at han var blitt angrepet av to menn. Senere ble han siktet for falsk forklaring. Video: CNN / politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

36-åringen ble først siktet for falsk forklaring – før siktelsen frafalt i mars. Nå kan han imidlertid bli siktet på nytt.

Politiet i Chicago har frigitt over 1000 dokumenter, og mer enn 90 timer med video fra etterforskningen av det påståtte angrepet mot skuespiller Jussie Smollett.

I en av videoene, fanget av politiets kroppskamera, ser man hvordan den 36 år gamle «Empire»-skuespilleren står med et tau rundt halsen. Det er formet som ei løkke når politiet ankommer hjemmet hans 29. januar.

- Vil du ta det av deg, spør en politibetjent.

- Jeg ville at dere skulle se det først, svarer Smollett, før han fjerner tauet.

Se video øverst i saken.

Siktet for falsk forklaring

To menn ble senere arrestert for angrepet, som Smollett hevdet var rasistisk og homofobisk motivert, men disse ble senere frifunnet etter at saken tok en ny vending. 21. februar ble skuespilleren selv siktet for å ha avgitt falsk forklaring.

Ifølge CNN hevdet politiet at Smollett skal ha betalt to menn 3500 dollar, noe som tilsvarer rundt 30 000 norske kroner, for å banke ham opp. Årsaken skal ha vært at skuespilleren ikke var fornøyd med lønnen han fikk i serien «Empire», og at han med stuntet ønsket mer publisitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer