Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Paul McCartney avslører «runkering» med John Lennon

- Lyset var slukket og plutselig begynte noen å onanere.

PIKANT: Den legendariske The Beatles-artisten Paul McCartney graver dypt i minneboka i et større intervju med GQ. Foto: NTB Scanpix
PIKANT: Den legendariske The Beatles-artisten Paul McCartney graver dypt i minneboka i et større intervju med GQ. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et større intervju med magasinet GQ, under tittelen «The Untold Stories of Paul McCartney», kommer 76-åringen med ytterst pikante detaljer fra livet på innsida av The Beatles.

Spesielt ett scenario skaper i skrivende stund verdensomspennende omtale, og det er kanskje ikke uten grunn.

Overfor magasinet avslører McCartney at han i bandets oppstartsfase minnes å ha onanert ved siden av The Beatles-kollega John Lennon, samt tre andre venner.

- Vi var i huset til John, og det var en gruppe av oss. I stedet for å drikke oss drita fulle og feste - jeg vet ikke om vi overnattet eller hva vi gjorde - men så satt vi alle i hver vår stol, lyset var slukket og plutselig begynte noen å onanere. Deretter fulgte vi andre etter, sier han til GQ.

- Nevnte Winston Churchill

PAUL: Paul McCartney er denne uka gjest i James Cordens talkshow-konsept, «Carpool Karaoke». Gordon avslørte i den forbindelse at Beatles-legenden var hans favorittgjest så langt. Video: The Late Late Show Vis mer

Den såkalte «runkeringen» var ifølge McCartney et forsøk på å knytte tettere bånd. Mens samtlige forsøkte å konsentrere seg om sine gjøremål, var oppfordringen videre å rope ut et navn som ville gi «relevant inspirasjon».

- Vi bare: «Brigitte Bardot! Whoo!», minnes McCartney, og forklarer at dette fortsatte fram til en av dem ropte ut et navn som ville ha motsatt effekt og dermed legge en demper på stemninga.

- HARMLØS MORO: Ifølge Paul McCartney skjedde gruppeonaneringa sammen med blant andre John Lennon (t.v.). Foto: NTB Scanpix
- HARMLØS MORO: Ifølge Paul McCartney skjedde gruppeonaneringa sammen med blant andre John Lennon (t.v.). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kunne eksempelvis være følgende:

- Jeg tror John nevnte Winston Churchill en gang, sier 76-åringen.

På spørsmål om dette var en gjentakende aktivitet, svarer McCartney noe vagt.

- Jeg tror bare det skjedde én gang. Eller kanskje to. Det var ikke en stor greie. (...) Det var harmløs moro, og det skadet ingen. Ikke engang Brigitte Bardot.

At McCartneys tilværelse i disse dager står til stor kontrast fra den på 60- og 70-tallet, er ingen overdrivelse. Han ble enkemann da Linda McCartney gikk bort som følge av brystkreft i 1998, og skilte seg fra sin andre kone, Heather Mills, i 2008 etter seks års ekteskap.

I 2011 giftet 76-åringen seg med Nancy Shevell og lever i dag et forholdsvis normalt familieliv, i tillegg til å drive på med solokarrieren.

Han har også fem barn og ni barnebarn.

Skutt og drept

The Beatles er utvilsomt en av de mest populære gruppene i rockehistorien.

I årene mellom 1968 og 1970 verserte mange rykter om at bandet skulle oppløses. I september 1969, én måned etter at det ikoniske albumcoveret ble tatt, fortalte John Lennon de andre bandmedlemmene at han ville slutte.

SUKSESS: The Beatles regnes som et av verdenshistoriens største rockeband. Fra venstre: Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney og George Harrison. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: The Beatles regnes som et av verdenshistoriens største rockeband. Fra venstre: Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney og George Harrison. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Året etter ble det kjent at bandet gikk fra hverandre etter ti år.

I 1980 ble John Lennon skutt og drept utenfor sitt hjem i New York. 21 år senere gikk George Harrison bort i en alder av 58 år, etter å ha fått påvist lungekreft med spredning til hjernen.

Dermed er det bare Paul McCartney og Ringo Starr som er gjenlevende fra det historiske bandet, og begge er fremdeles aktive musikere.

Førstnevnte er kanskje mest kjent av de to, og han spiller i dag konserter for utsolgte arenaer rundt om i hele verden.

Han etablerte også den prestisjetunge musikkskolen Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i 1995.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!