Paul McCartney fyller 80

Kort etter en turné i USA feirer Paul McCartney lørdag 80 år. Deretter drar han videre til Glastonbury-festivalen.

JUBILANT: Paul McCartney på scenen på MetLife Stadium i New Jersey i USA torsdag. Foto: Christopher Smith / Invision / AP / NTB
JUBILANT: Paul McCartney på scenen på MetLife Stadium i New Jersey i USA torsdag. Foto: Christopher Smith / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Så langt er det altså ingen tegn til at Beatles-legenden legger inn årene. Neste lørdag blir han den eldste hovedattraksjonen noensinne på Glastonbury-festivalen i Somerset i England.

En rekke arrangementer er planlagt i hjembyen Liverpool på bursdagen. Torsdag sang publikum «Happy Birthday» da McCartney spilte i New Jersey – noe som var siste stopp på en kort USA-turné. Sammen med ham på scenen var Bruce Springsteen og Jon Bon Jovi.

McCartney regnes som en av musikkhistoriens viktigste låtskrivere. Han har skrevet eller vært med på å skrive over 50 sanger som har ligget blant topp ti på hitlistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer