Paul Walker er død

Stjernen fra filmene «The Fast and the Furious» døde i bilulykke.

OMKOM:  Paul Walker omkom i en bilulykke lørdag kveld.
OMKOM: Paul Walker omkom i en bilulykke lørdag kveld.Vis mer

(Dagbladet): Paul Walker, som er best kjent for sin rolle i «The Fast and the Furious»-filmene, døde i en bilulykke natt til søndag norsk tid, melder TMZ.

Ulykken skjedde i Santa Clarita, nord for Los Angeles. Det skal ikke ha vært andre kjøretøy involvert. Bilen skal ha kjørt inn i en stolpe, og deretter tatt fyr. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Dødsfallet bekreftes på skuespillerens Facebook-side:

- Det er med tungt hjerte at vi må bekrefte at Paul Walker døde i dag i en tragisk bilulykke da han deltok på et veldedighetsarrangement for hans organisasjon Reach Out Worldwide. Han var passasjer i en venns bil, og begge mistet livet, står det å lese.

Ame Van Iden, som er Walkers manager, bekrefter også dødsfallet overfor blant andre ABC News og nyhetsbyrået AP.

- Vi må dessverre bekrefte at Walker er død, skriver Iden i en epost til ABC.

Paul Walker ble 40 år gammel. Han har den siste tiden jobbet med den siste «Fast & Furious»-filmen og hadde også en rolle i filmen «Hours», som har premiere i desember, skriver LA Times.

Walker har spilt rollen som Brian Connor i de fleste «Fast and the Furious»-filmene, hvis sjette utgave har gått på norske kinoer denne høsten. Motspilleren hans i disse filmene har vært Vin Diesel.

Filmselskapet Universal Pictures sier i en pressemelding at alle er i dyp sorg over tapet.

- Paul var virkelig et høyt elsket og et respektert medlem av vår filmfamilie i disse 14 årene, og vi er helt knust over tapet av ham, skriver de i en pressemelding, ifølge nyhetsbyrået AP.

ULYKKE:  Bilen skal ha tatt fyr etter at den kolliderte. Det er så langt ikke kommet opplysninger om årsaken til ulykken. Foto: AP Photo/The Santa Clarita Valley Signal, Dan Watson/SCANPIX
ULYKKE: Bilen skal ha tatt fyr etter at den kolliderte. Det er så langt ikke kommet opplysninger om årsaken til ulykken. Foto: AP Photo/The Santa Clarita Valley Signal, Dan Watson/SCANPIX Vis mer