Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ole Martin Alfsen og Tommy Sharif:

Pekte ut den verste kjendiskokken i «4-stjerners middag»: - Kan vente seg et gigantisk søksmål

Ole Martin Alfsen mener Tommy Sharif har imponert minst når det gjelder ferdigheter på kjøkkenet.

- FORFERDELIG: Ole Martin Alfsen, også kjent som «slakteren» i «4-stjerners middag», mener det var enormt underholdende å se Tommy Sharif i programmet for sju år siden. Superlativene uteblir imidlertid når det kommer til Sharifs kokkekunnskaper. Video: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til våren har TV-kokk Ole Martin Alfsen (48) ti sesonger på baken som ekspertkommentator for TVNorges «4-stjerners middag».

At 48-åringen har vært vitne til det meste gjennom programmet, er ikke til å stikke under stol. Likevel har én av kjendisdeltakerne satt dype spor, hva angår særdeles begrensede kokkekunnskaper.

- Tommy Sharif. Han har en høy stjerne når det kommer til den verste kjendiskokkeleringa, sier en lattermild Alfsen til Dagbladet under kanalens vårlansering forrige uke.

- Hvorfor akkurat Sharif?

- Alt gikk galt. Han ringte jo advokaten sin for å spørre hvilke pølser han skulle velge, og han kokte eggene rett i tomatsuppa. Det meste kom ut av pose, i tillegg til at han valgte tress-is som dessert. Nei, det var helt katastrofe.

  • Se hvordan Ole Martin Alfsen reagerte på maten, i videoen øverst i saken.
TRESS-IS: Desserten til Tommy Sharif ble slaktet av TV-kokk Ole Martin Alfsen. Dette er også en av årsakene til at førstnevnte havner på «topp» når det gjelder å være den verste kjendiskokken i programmets historie. Foto: TVNorge
TRESS-IS: Desserten til Tommy Sharif ble slaktet av TV-kokk Ole Martin Alfsen. Dette er også en av årsakene til at førstnevnte havner på «topp» når det gjelder å være den verste kjendiskokken i programmets historie. Foto: TVNorge Vis mer

- Forferdelig dårlig

Det var i 2010, i sesong to av programmet, at Sharif (41) serverte den heller mindre kulinariske matopplevelsen til fotballmamma Berit Riise (56), komiker Tommy Steine (48) og programleder Henriette Bruusgaard (35).

41-åringen valgte nemlig å servere Toro tomatsuppe til forrett, pølser med potetmos som hovedrett og tress-is til dessert.

På et tidspunkt var det så ille at en småbekymret Tommy Steine selv måtte hjelpe til med å koke pølsene - i frykt for hva som kunne skje.

INGEN KULINARISK OPPLEVELSE: Tommy Sharif serverte blant annet potetmos og posesuppe til sine gjester Berit Riise, Tommy Steine og Henriette Brusgaard. Foto: TVNorge
INGEN KULINARISK OPPLEVELSE: Tommy Sharif serverte blant annet potetmos og posesuppe til sine gjester Berit Riise, Tommy Steine og Henriette Brusgaard. Foto: TVNorge Vis mer

Ikke nok med at Sharif hadde kokt eggene i suppa, han hadde heller ikke tatt av skallet etterpå.

- Det var forferdelig dårlig mat, men hysterisk morsomt, sier Alfsen i dag.

- Kjenner meg ikke igjen

Når Dagbladet presenterer Alfsens uttalelser for Sharif, starter han med å svare slik:

- Ole Martin bør på nåværende tidspunkt veie sine ord på gullvekt. Denne beskrivelsen kjenner jeg meg ikke igjen i, og dette er på vei til å bli et gigantisk søksmål.

Deretter blir det helt stille på telefonlinja.

Etter noen sekunder bryter 41-åringen plutselig ut i latter.

- Nei, helt ærlig. Jeg blir fortsatt stoppet på gata av folk som lurer på om jeg køddet eller ikke. Jeg tror nesten ikke det finnes flere igjen i Norge som ikke har fått med seg den episoden, sier Sharif.

Saken fortsetter under:

Overfor Dagbladet erkjenner han at det ble en pinlig affære - i hvert fall matmessig.

- Var det bare et spill for galleriet, et forsøk på å være morsom?

- Jeg var faktisk helt seriøs. Jeg kunne egentlig gjort hva som helst for å få en mulighet til å rette opp inntrykket. Det kom så veldig feil ut. Det største ønsket til folk er gjerne å vinne hundre millioner kroner i Lotto, å få den fineste dama eller å kjøre rundt i Lamborghini ... Min største drøm, og det eneste jeg ønsker å oppnå før jeg ligger på dødsleiet, er å prøve å lage den tomatsuppa på ny, forteller han lattermildt.

- Helt fantastiske

Alfsen understreker imidlertid at det ikke bare er Sharif som har vært preget av manglende kokkekunnskaper.

IMPONERT: Ole Martin Alfsen mener musikere som regel har et godt øye for detaljer, noe som kan føre til bedre kokkelering på kjøkkenet. Foto: TVNorge
IMPONERT: Ole Martin Alfsen mener musikere som regel har et godt øye for detaljer, noe som kan føre til bedre kokkelering på kjøkkenet. Foto: TVNorge Vis mer

- Det som går igjen, er idrettsfolk. De er ofte opptatt av hva de spiser, men jeg merker at det skorter litt når det kommer til finmaten.

Stjernekokken forteller samtidig at flere av kjendisene også har overrasket ham i positiv forstand på kjøkkenet.

- Hva ER det med musikere og mat?! De er helt fantastiske. Det er en gjenganger. Musikere lager som regel fantastisk gode måltider. Og ofte alt fra bunnen, med fokus på detaljer. Man må være opptatt av detaljer i musikk, og det må man også med mat, så det er sikkert noen paralleller der, sier han.

DYR GAVE: Live Nelvik fikk gaver av gjestene sine i «Fire stjerners middag». Av Ari Behn fikk hun flere kunsttrykk, men det var ikke bare bare å finne ut av hva det skulle forestille. - Er dette en pølse i brød? var blant Nelviks teorier. Video: Discovery Vis mer

«4-stjerners middag» er en underholdningsserie som har gått på TVNorge siden 2009.

Konseptet går ut på at fire kjendiser inviterer hverandre hjem på middag etter tur, før de deretter skal trille terning og gi poeng etter hvor fornøyde de er med mat og oppvartning. Den med flest poeng, står igjen som vinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!