Det danske kongehuset:

Pengesmell, krangling, skader og død. Slik var skandaleåret

Det har ikke vært enkelt å være kongelig i Danmark i 2018.

UTEN SIDESTYKKE: I 2018 har det danske kongehuset vært på «alles» lepper, og det er ikke uten grunn. Sjelden har familien skapt så mange overskrifter i inn- og utland som nå. Det hele begynte da prins Henrik døde i vinter. Her er dronning Margrethe fotografert i ektemannens bisettelse. Foto: NTB scanpix
UTEN SIDESTYKKE: I 2018 har det danske kongehuset vært på «alles» lepper, og det er ikke uten grunn. Sjelden har familien skapt så mange overskrifter i inn- og utland som nå. Det hele begynte da prins Henrik døde i vinter. Her er dronning Margrethe fotografert i ektemannens bisettelse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sjelden har det vært så mye blest rundt det danske kongehuset, som i 2018. Ukentlig har samtlige medlemmer av slekten, med dronning Margrethe (78) i spissen, sørget for å skape overskrifter rundt om i hele Europa.

Spesielt i Skandinavia er det mange som har latt seg interessere og fascinere av Danmarks mest kjente familie. Det er ikke helt uten grunn. Familien har vært gjennom en stor sorg, da prins Henrik, dronningas ektemann gjennom 51 år, avgikk ved døden 13. februar.

Han hadde lenge vært syk, men ble betraktet som en løs kanon på dekk før det i fjor ble kjent at han led av demens. Da kom forklaringen på de tidvis absurde utsagnene han hadde liret fra seg om både egen familie og om egen framtid. Etter at diagnosen ble offentliggjort, gikk det ikke lang tid før han døde - med kona og sønnene ved sin side.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Smilegåten

Prinsen sleit med helsa i sin siste del av livet. Det var i starten av september i fjor at Henrik ble diagnostisert med sykdommen demens. I etterkant valgte selv dansk presse å innta en mer passiv rolle i møte med prinsen. Da han til slutt sovnet inn, var det mange som følte med dronninga og familien hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer