Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Hello Kitty»:

Pensjonerer seg

Shintaro Tsuji (92), skaperen av den populære figuren «Hello Kitty», går av med pensjon - etter 50 år som leder.

92 ÅR: Skaperen av den populære kattefiguren går nå av med pensjon - etter 50 år som leder for selskapet Sanrio. Foto: NTB Scanpix
92 ÅR: Skaperen av den populære kattefiguren går nå av med pensjon - etter 50 år som leder for selskapet Sanrio. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grunnleggeren av det japanske selskapet Sanrio, Shintaro Tsuji (92), meddeler nå at han går av med pensjon, ifølge BBC. Det er den første lederendringen i selskapet på seks tiår.

92-åringen vil gi fra seg lederrollen 1. juli. Beslutningen om å gå av med pensjon kommer etter en nedgang i salg i Japan.

I japansk tradisjon er det familiemedlemmer som tar over når lederen går av med pensjon. 92-åringens sønn døde av et hjerteinfarkt i 2013, og dermed er det barnebarnet, Tomokui Tsuji (31) som nå tar over som leder.

Selskapet er aller mest kjent for det verdenskjente fenomenet «Hello Kitty», som er å finne på alt fra klær, vesker, sengetøy og kopper. Den kattelignende karakteren har blitt spesielt populær blant barn, men er også en stor favoritt blant mange voksne.

Helt siden figuren ble registrert i 1976, har den generert flere milliarder i omsetning.

Allerede på 60-tallet startet Tsuji sin første gavebutikk, der bestselgerne var produkter som inneholdt et søtt og uskyldig design. Det ledet til «Hello Kitty» som siden den gang har blitt en ikonisk karakter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!