Kendall Jenner i Pepsi-reklame:

Pepsi trekker tilbake Kendall Jenner-reklamen etter slakt: - Vi har åpenbart bommet

Ble utskjelt for reklamefilm.

VEKKER REAKSJONER: Pepsis reklamefilm «Live For Now Moments Anthem» med Kendall Jenner i hovedrollen, vekker sterke reaksjoner. Flere mener det er et tonedøvt forsøk på en politisk bevegelse, og at det som skjer i videoen er virkelighetsfjernt. Pepsi sier i en uttalelse til Buzzfeed at reklamen ble laget for å vise folk fra rundt omkring i verden komme sammen. - Dette er en global kampanje som viser folk fra forskjellige stadier av livet som kommer sammen i harmoni. Vi mener det er et viktig budskap å få fram, sier de. Video: Pepsi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Brusgiganten Pepsi fikk massiv kritikk for sin nye reklamefilm med modell Kendall Jenner (21) i hovedrollen.

Filmen ble av flere kalt for et tonedøvt forsøk på å skape en politisk motstandsbevegelse. I sosiale medier meldte flere at de vurderte å boikotte hele brusgiganten.

Nå velger Pepsi imidlertig å beklage seg - både til folket og Kendall Jenner. Ikke har de bare besluttet at de skal avslutte hele kampanjen, men de har også fjernet videoen fra Youtube.

- Pepsi forsøkte å sende ut et globalt budskap om samhold, fred og forståelse. Vi har åpenbart bommet, og det unnskylder vi. Pepsi har blitt beskyldt for å være tonedøve i sitt forsøk på å kapitalisere på reelle demonstrasjoner og samfunnsbevegelser de ikke er en del av, sier de i en uttalelse, ifølge Ad Age.

Videre melder de følgende:

- Vi forsøkte ikke å ta lett på et alvorlig tema. Vi fjerner innholdet og stopper den videre utrullingen. Vi unnskylder også for å ha satt Kendall Jenner i denne posisjonen, sier Pepsi i uttalelsen.

Kjent modell i hovedrollen

Den to og et halvt minutter lange reklamefilmen har tittelen «Live for now moments anthem» og Skip Marley-låta «Lions» går gjennom reklamen.

Den utskjelte videoen viser en gjeng unge mennesker som går i et demonstrasjonstog. Med knyttede never, masjerer de i gatene mens de holder oppe diverse plakater.

Kendall Jenner står midt i en photoshoot, men velger å kaste den platinablonde parykken og tørke av leppestiften for å delta i demonstrasjonstoget.

Når gjengen møter på en rekke politifolk, tar Jenner opp en Pepsi-boks, som hun leverer til en av politimennene. Deretter tusler hun tilbake til gjengen, mens politimennene smiler.

Kritisert

Pepsis reklamefilm blir spesielt kritisert for å skulle etterligne bevegelsen Black Lives Matter. Bildet av Jenner som leverer en Pepsi-boks til politimannen er blitt stilt ved siden av det prisvinnende bildet av aktivisten Ieshia Evans.

Ieshia Evans ble i fjor pågrepet da hun gikk fram aleine mot politiet under store demonstrasjoner i Baton Rouge i Louisiana. Demonstrasjonene var en reaksjon på at afroamerikaneren Alton Sterling ble skutt av politiet.

- I motsetning til de ekte politifolkene i opprørsutstyr i Louisiana, er de mistenkelig pene politifolkene i Pepsi-reklamen ikledd capser og T-skjorter. Pepsi virker som de vil at kundene skal kjenne dem som motstandens brusmerkere. De skiltbærende unge menneskene som står opp med nytt mot i Trump-æraen. I stedet kommer merket fra det som håpløst tonedøve, skriver Los Angeles Times.

SAMMENLIKNES: Dette bildet av den ensomme aktivisten Ieshia Evans, vant flere prestisjefylte priser i fjor. Evans ble pågrepet da hun gikk fram til politiet under demonstrasjoner i Baton Rouge i Louisiana. Bildet av Jenner sammenliknes med dette, men ikke på en positiv måte. Foto: REUTERS/Jonathan Bachman/NTB scanpix
SAMMENLIKNES: Dette bildet av den ensomme aktivisten Ieshia Evans, vant flere prestisjefylte priser i fjor. Evans ble pågrepet da hun gikk fram til politiet under demonstrasjoner i Baton Rouge i Louisiana. Bildet av Jenner sammenliknes med dette, men ikke på en positiv måte. Foto: REUTERS/Jonathan Bachman/NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer