Per Inge Torkelsen er død

Han ble 68 år gammel.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Humoristen, forfatteren og politikeren Per Inge Torkelsen døde tirsdag kveld. Torkelsen døde på Radiumhospitalet som følge av vedvarende komplikasjoner etter en operasjon i høst, melder Stavanger Aftenblad.

Familien bekrefter dødsfallet til NTB.

- På vegne av familien meddeler vi det triste budskap om at Per Inge Torkelsen døde i kveld, tirsdag 22. juni, sier Gunnar Kvassheim og Per A. Thorbjørnsen til nyhetsbyrået.

Lang karriere

Torkelsen ble født 21. mars 1953, og var utdannet adjunkt fra lærerskolen i Stavanger. Han har vært norgesmester i trylling, og har jobbet som postmann, illusjonist og skraphandler. Han gjorde også en rekke kåserier for NRK.

Han har også vært programleder på barne-tv og hadde i en periode faste innslag i «Norge Rundt». Han har i tillegg gitt ut over 20 bøker som handlet om alt fra toaletter og røyking til jul, idrett og pensjonister.

Men det var som humorist og scenepersonlighet at Torkelsen fikk aller mest oppmerksomhet, særlig «Løgnaslaget». Gruppa oppsto som et resultat av studentrevyer på Lærerskolen. Der var han med sammen med Steinar Lyse, Dag Schreiner og Bjørn Aslaksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer